Srijeda, 06 Ožujak 2019 15:55

Za sanaciju pomorskog dobra u 2019. godini Županija osigurala 1.5 milijuna kuna – U Prvić Luci sanirat će se Kekin žal

Šibensko – kninski župan Goran Pauk danas je u Uredu župana potpisao Sporazum o sanaciji pomorskog dobra za 2019. godinu s predstavnicima gradova Šibenika, Vodica i Skradina te predstavnicima općina Bilice, Pirovac, Tribunj, Tisno, Murter – Kornati i Primošten.

 

„Županija vodi brigu o sanaciji pomorskog dobra u vanlučkom području nastalu uslijed izvanrednih događaja, a odluka o sanaciji i iznosu donijeta je temeljem zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina“, kazao je župan Pauk te naglasio da je u proteklih pet godina za sanaciju pomorskog dobra izvan luka nastalih uslijed izvanrednih događanja utrošeno ukupno 6.5 milijuna kuna.

U županijskom proračunu za 2019. godinu na stavci za sanaciju pomorskog dobra osigurano je 1,5 milijuna kuna pa će se tako sa ukupno 600 tisuća kuna sanirati šetnica na otoku Kapriju, obalni putevi u uvali Koromašna na otoku Žirju, Vanjkova riva i Kekin žal u Prvić Luci te plaža Skradin u gradu Skradinu.

U općini Bilice sa 150 tisuća kuna sanirati će se Mulo na „Zicovoj punti“, plaže u zaseocima Mikulandre, Šparadići i Vrulje te zaštitno mulo u Kecinoj kuli.

Sa po 150 tisuća kuna sanirati će se uvala Vrilo u općini Pirovac, uvala Zamalin u Tribunju, pomorsko dobro na području katastarske općine Murter – Betina u općini Murter – Kornati dok će se obala Istočna Gomilica u Tisnom financirati u iznosu 100 tisuća kuna.

 

Pročitano 3311 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.