Subota, 18 Studeni 2023 16:24

Ujedinjeni u molitvi: Hodočašće katoličkih skauta na Okit

Dana 18. studenog 2023., povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, organizirano je posebno hodočašće katoličkih skauta iz Šibenika, župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Njivicama. Hodočašće je započelo posjetom i molitvom kod murala Vukovara i Škabrnje kod Osnovne škole u Vodicama, kao znak počasti svima koji su stradali u Domovinskom ratu.

Ovom prilikom, hodočašću su se pridružili i skauti iz Vodica te dječji zbor župe Vodice, unoseći dodatnu radost i zajedništvo u ovaj poseban dan. Skupina hodočasnika, uključujući prvopričesnike, krizmanike i skauti, započela je svoje putovanje od podnožja do vrha Okita, moleći svetu Krunicu. Na vrhu Okita, u svetištu Gospe od Karmela, vodički župnik don Franjo Glasnović pozdravio je sve prisutne te ih upoznao s poviješću svetišta i štovanjem Gospe Karmelske.

Središnji dio hodočašća obilježila je sveta misa, koju je predvodio don Gabrijel Jagarinec, župnik iz Njivica. Tijekom mise, don Gabrijel pozvao je sve prisutne na ustrajnu molitvu, ne samo za žrtve u Vukovaru, Škabrnji i cijeloj Domovini, već i za mir u svijetu. Dječji zbor iz Vodica, pod vodstvom sestre Klare Pavlović, svojom je pjesmom obogatio misno slavlje.

Nakon mise, sudionici hodočašća su se osvježili zakuskom i pićem te su ovjekovječili svoje zajedništvo fotografijom. Hodočasnici iz Njivica zatim su posjetili Vodice, gdje su obišli župnu crkvu Našašća svetog Križa. Don Franjo, župnik Vodica, govorio im je o povijesti i znamenitostima grada i crkve.

Mlađi sudionici iskoristili su priliku za igru u gradskom parku Vodica, dok su stariji uživali u šetnji i razgledavanju grada. Ovo duhovno iskustvo, obogaćeno susretom s domaćinima, posjetom Vodicama, igrom i druženjem, ostavilo je nezaboravan dojam na sve sudionike. S radosnim srcima, prvopričesnici, krizmanici i skauti iz Njivica, zajedno sa svojim župnikom don Gabrijelom, vratili su se svojim obiteljima i domovima.

 

 

Pročitano 875 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.