Srijeda, 12 Travanj 2017 12:17

Potpisani ugovori s vlasnicima tradicijskih obrta, nositeljima OPG-a i oznake HOP: Vrijednost ugovora 150 tisuća kuna

Danas je u Gradskoj vijećnici grada Vodica gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev svečano potpisala ugovore o potporama koje Grad Vodice dodjeljuje vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta, zadrugama i nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te nositeljima oznake Hrvatski otočni proizvod.

 

Naime, na objavljeni Javni poziv Grada Vodica za dodjelu ovih potpora stiglo je dvadeset i sedam prijava, od kojih samo jedna nije ispunjavala tražene uvjete.

U posljednje tri godine otkako Grad Vodice dodjeljuje ove potpore, interes raste. Lani je ovu mogućnost iskoristilo šesnaest, a ove godine dvadeset i šest subjekata. Ocjenjujući da je potrebno ulagati u ovakvu proizvodnju, Grad Vodice je novom izmjenom plana proračuna povećao planirani ukupni iznos potpora na 150.000,00 kuna kako bi svi kandidati dobili potrebna sredstva za sufinanciranje svojih razvojnih i proizvodnih programa.

- Veseli nas što ove godine imamo prijave ne samo s područja Grada Vodice već i iz otoka Prvića, Čiste Male i Čiste Velike. Nastojali smo pomoći i onima koji žele kupiti nove strojeve i opremu, a i onima koju kupuju nove sadnice, poboljšavaju uvjete rada i ulažu u promidžbu svog gospodarstva rekla je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev te istaknula kako se nada da će ova potpora biti dodatni poticaj i omogućiti bolju kvalitetu proizvoda i usluga.

IMG_1320_Custom.JPG

Pri određivanju visine dobivenog iznosa gledalo se nekoliko kriterija; starost obrta, dobivena priznanja i nagrade za proizvode, je li obrt ima oznaku Hrvatski otočni proizvod i je li zapošljava ugrožene skupine, mlade, žene ili osobe s invaliditetom.

- Svaka "mala" dobro dođe i ova subvencija bit će nam poticaj za daljni rad. Hvala Gradu što na ovakav način misli na nas, male proizvođače – rekao je Nikola Birin, vlasnik Vinarije Birin, dobitnik subvencije Grada koji će dobivena sredstva uložiti u kupnju sušare grožda za proizvodnju Prošeka

Na kraju spomenimo kako je novčanu potporu ove godine ostvarilo 21 obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, tri obrta, jedna zadruga i jedna vinarija

Pročitano 4410 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.