Subota, 19 Veljača 2011 20:17

Velika srca prodavala mala..

Picture_104_Custom

Tribunjska udruga "Kolajna" koja oko različitih programa okuplja djecu i odrasle, intenzivno se priprema za pokladnu povorku koja će se u Tribunju održati 5. ožujka. Tribunjska djeca, a njih je u Udruzi oko 35 u dobi od četiri do četrnaest godina, obilježili su i Valentinovo. Od tijesta su izrađivali srca i druge predmete, vaze od konzervi, kukičali šeširiće, šivali torbice za lavandu i mala srca, ukrašavali predmete dekupaž tehnikom, a okušali su se i u tehnici oslikavanja boca i drugih predmeta čipkom i gipsom. Obučeni u velika srca obilazili su Tribunj i mještanima prodavali svoje proizvode. Zaradom od 1075,00 kuna kupit će stolni nogomet.

Zahvaljujući razumijevanju tvrtke "Konzum" imaju i vlastiti prostor u kojem se sastaju i rade. Naime, nakon što su dostavili svoje programe, te izvješća što i kako rade, besplatno im je ustupljeno više od stotinu kvadrata prostora u središtu Tribunja.

 

RADIONICE ZA DJECU I ODRASLE
- Nastojimo kvalitetno ispuniti i organizirati slobodno vrijeme naše djece, ali i odraslih. Imamo radionicu šivanja koju vodi Antonija Vlahov, radionicu ručnih radinosti, kukičanje i vez, koju vodi Lidija perkov, dječiju kreativnu radionicu vodi Sonja Herceg-Grubelić, ekološku radionicu vodi magistrica ribarstava i biologije mora - Sanda Novković, te kreativnu radionicu za odrasle koju vodi vodi moja malenkost kaže Ksenija Mandarić predsjednica Udruge.

 

KREATIVNOST U SLOBODNO VRIJEME
Djeca ne plačaju članarinu, a imamo ih i iz Vodica, što znači da se nismo ogradili granicama mjesta. Odraslih članova je 26, među kojima i četiri muškarca koja priskaču u pomoć oko težih poslova. Radionice rade jednom tjedno u poslijepodnovnom terminu i prema utvrđenom rasporedu.

- Osim za maškare, pripremamo se i za Dan žena, kada će djeca ponovno biti u akciji, rekla je na kraju Mandarić naglašavajući da je namjera udruge druženje i kreativno korištenje slobodnog vremena: Cilj nam je u budučnosti orgnizirati tzv. "DNEVNI BORAVAK" za djecu i mlade koji će se uz nadzor stručne sobe družiti, zabavljati i kreativno izražavati, svakodnevno u vremenu od 17,00 do 20,00 sati. Cilj koji smo sebi zadali ovisi naravno, ponajviše, o financijskim mogučnostima, a nadamo se i potpori općinskih i županijskih vlasti.

{vsig}sigplus/tribunjtinovo{/vsig}

 


 

Pročitano 4888 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.