Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/sig/ciscenje_podmorja

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sig/ciscenje_podmorja

Utorak, 01 Lipanj 2010 15:54

Uspješna akcija čišćenja Vodičkog podmorja

Ciscenje_podmorja1U svrhu očuvanja prirode i unapređenja turizma, ŠRK Mali porat je u nedjelju, 30. svibnja, organizirao akciju čišćenja podmorja na području grada Vodica. Čistilo se podmorje ispred Stare škole, u Velikom i Malomu portu i u jednom djelu ACI marine.

Nakon prošle godine, u kojoj smo podmorje u gradskoj luci čistili jedan put, a u uvali Tijašnica na otoku Tijatu podmorje i dio otoka dva puta, odlučili smo da zbog evidentne potrebe, sa akcijama nastavimo i ovu godinu.

U ovoj prvoj ovogodišnjoj akciji sudjelovalo je 22 ronioca iz Javne vatrogasne postrojbe iz Šibenika, Kluba Greben iz Vodica, ronioci iz Zatona i Tribunj te ronioci ŠRK Mali porat. Svima njima koordinirao je Sladoljev Robert Gujo, član ronilačke sekcije ŠRK Mali porat.

U akciji je sudjelovao i veliki broj članova koji su od ronilaca prihvatali vreće sa otpadom te iste nosili do dva kontejnera.

Kao i u protekloj godini, sa morskog dna su se izvukli razni predmeti. Od kompletne vrtne sjedeće garniture, automobilskih guma, malih plastičnih pitara sa nekada ukrasnim drvećem do velikih i teških betonskih pitara u ACI marini, starih bova i bokobrana, bojlera pa do uvjek prisutne i najmasovnije, staklene ambalaže.

Najviše te staklene ambalaže, boca od piva, vina i likera, nalazilo se i još se u velikoj količini nalazi, u Velikomu portu, djelu koji koriste jahte prilikom regata i u tranzitu.

ŠRK Mali porat je mladi klub, nema financijskih rezervi te mu organiziranje ovakvih akcija unatoč velikoj želji predstavlja financijski problem. Uprava i svi članovi Kluba se opravdano nadaju određenim promjenama koje će Klubu omogućiti nastavak ovih prijeko potrebnih ekoloških akcija te drugih akcija i manifestacija koje doprinose očuvanju prirode i ugledu grada Vodica.

Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici grada Vodica i Leć d.o.o. koji prilikom ovakvih akcija ŠRK Mali porat pomažu u okviru svojih mogučnosti.

Upravni odbor ŠRK Mali porat

{gallery}ciscenje_podmorja{/gallery}

 

Pročitano 4133 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.