Nedjelja, 17 Travanj 2011 20:00

Uskršnja regata - trijumf Kureta

uregataU Vodicama je završila petnaesta Uskršnja regata, nakon tri dana uzbudljivog jedrenja. Odluka o pobjednicima pala je u posljednjem plovu, ujedno i jedinom održanom u subotu. Dan je započeo s jakom burom zbog koje je odgođen start regate, ali je vjetar koji je inače odlično služio organizatore ubrzo oslabio, te se jedrilo po laganoj buri. Također, osim u jačini vjetar je oscilirao i u smjeru puhanja što je otežalo posao natjecateljima, ali i dvoboje učinilo maksimalno zanimljivima. Karlo Kuret na jedrilici Salona 42 imena All 4 One, od samog starta poveo je utrku, u jednom trenutku za malo ga je pretekao Bartul Mišura na jedrilici Teuta, ali Kuret je mirnim jedrenjem povratio vodstvo i kao prvi presjekao liniju cilja kontrolirajući češku jedrilicu Bohemia Express s kojom je vodio direktnu borbu za prvo mjesto.

Iako s istim brojem bodoiva, zbog boljeg plasmana u posljednjoj regati Kuretova posada osvojila je prvo mjesto, za milimetar. Treće mjesto pripalo je slovačkoj jedrilici Quabremar. U drugoj skupini regatnih jedrilica odlično je jedrio Krešimir Đakulović na jedrilici Mareus koji je pobjedom u posljednjem plovu potvrdio prvo mjesto u toj skupini. Drugi je bio Branko Ilijadica Rapo, a treća još jedna slovačka posada na brodu Brutal Fish. Po Open razvrstanju ponovno je neumoljiv bio Bojan Božić na jedrilici Vola Vola koji je pobijedio ispred splitskog Poleta s Nikolom Deškovićem na kormilu, u drugoj Open grupi pobijedila je jedrilica 01 Express koja je u posljednjem plovu uspješno protestirala na Hvar Adventure Rikarda Kuhara koji je u tom plovu diskvalificiran čime je izgubio prvo mjesto u svojoj skupini.
Neizvjesni dvoboji posljednjeg dana jedrenja po promjenjivim, izuzetno zahtjevnim uvjetima za jedrenje, ponovno su pokazali da Uskršnja regata okuplja vrhunske jedriličare iz ovog dijela Europe, a najbolju formu pred svjetsko prvenstvo koje će se održati na Cresu u lipnju pokazali Kuret i češka posada na Bohemiji Express s kormilarom Richardom Vojtom. S druge strane Uskršnja regata na najboljem je putu da se vrati u svoje najslavnije dane, osim odličnog i neizvjesnog nadmetanja na regatnom polju, natjecatelji i gosti regate koju organizira PBZ Leasing pokazali su veliko zadovoljstvo i zahvalnost organizatorima za napore da se regata stalno unaprijeđuje, čije je ovogodišnje izdanje pokazalo i da naša najkvalitetnija regata ima svijetlu budućnost.

www.uskrsnja-regata.com

Pročitano 3888 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.