Petak, 04 Rujan 2015 17:33

U godini kad obilježavamo 60-tu obljetnicu turizma izrađujemo Glavni plan razvoja turizma za sljedeće desetgodišnje razdoblje

Danas je na web stranicama TZ Vodice objavljen statistički podatak da je na području grada Vodica u razdoblju od 01. siječnja do 31. kolovoza ostvareno 156.234 dolazaka i 909.042 noćenja, što je 5% više dolazaka i 3% više noćenja u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Porast dolazaka i noćenja zabilježen je u hotelskom i privatnom smještaju, a prema dosadašnjim najavama možemo očekivati i dobru posezonu.

Uspješnoj turističkoj sezoni doprinosi sinergija rada svih turističkih djelatnika grada Vodica.

Povodom dobrih turističkih rezultata danas smo napravili razgovor sa direktoricom TZ Vodice Anitom Franin Pečarica kojeg možete pročitati ispod

- Koji su planovi za sljedeće ljeto? Ima li nešto što bi htjeli istaknuti, te što Turistička zajednica može napraviti kako bismo imali veću posjetu i bolju ponudu u podsezoni i u predsezoni?

Priprema za sljedeću turističku sezonu već je u toku, od novo dizajnirane web stranice sa sadržajima namijenjenim posjetiteljima i prilagođenoj svim modernim preglednicima, priprema za prihvat novinara, oglašavanja, posebnim kampanjama na bitnim emitivnim tržištima, do npr. dopune smeđe signalizacije i putokaza za biciklističke staze, koji su tokom godine otuđeni ili devastirani, a potrebni su u prostoru već za ovu posezonu.

TZ će nastaviti suradnju s agencijama na razvoju postojećih i osmišljavanju novih proizvoda, posebno bitnih za pred i posezonu, kojima želimo privući goste od posebnih interesa a nisu vezani za tradicionalni ljetni odmor.

U ovom dijelu već ove jeseni kreće kampanja na webu i posebnim specijaliziranim portalima. Razvoju ovakvih programa pridonose i tradicionalni projekti: MTB utrka, Regata Jabuka, Big game fishing koje će TZ i dalje sufinancirati, a naravno da ima prostora i otvoreni smo za nove dobre ideje koje mogu privući veći broj gostiju u Vodice.

TZ i za sljedeću godinu planira nastaviti organizirati posebne radionice za iznajmljivače, agencije, čija je osnovna svrha upoznavanje s novim trendovima, podizanje razine kvalitete smještaja i općenito usluga u turizmu. Poseban naglasak je na privatnom smještaju koji je najbrojniji u Vodicama, a koji se samo dodatnom vrijednošću i podizanjem kvalitete može izdvojiti iz mnoštva ovakvog vida smještaja.

- Kakva vam je suradnja s hotelima?

Hoteli su u svakoj destinaciji oni koji otvaraju i zatvaraju turističku sezonu, bitan su činitelj turističke ponude i nositelji pred i posezone, stoga nam je važna naša dobra suradnja, počevši od promocije, razvoja posebnih programa, razvoja turističkih usluga pa do manifestacija.

- Ove godine slavimo 60 godina turizma. Kako Vi vidite turizam u Vodicama za deset godina? Što još moramo poboljšati, unaprijediti?

Ove godine obilježavamo 60 godina od osnutka Turističkog društva u Vodicama. Iako neke poznatije destinacije obilježavaju i trostruko veće obljetnice turizma, mi smo ponosni na naših 60 godina, jer Vodice prije toga nisu bile turistički orjentirane.
Ali tadašnji entuzijasti i turistički sanjari prepoznali su turizam kao veliku razvojnu mogućnost mjesta, te je tako praktički od prvih 5 kreveta došlo do današnjih 16.500 kreveta, a nije bilo ni hotela, ni infrastrukture, ničega osim dobre volje i velikog srca domaćina, kojeg kao gostoljubivost i današnji gosti prepoznaju. Tadašnji vizionari možda nisu ni sanjali da će Vodice ovoliko narasti, ali prepoznali su da je turizam u Vodicama pokretač razvoja.

Upravo u godini kad obilježavamo 60-tu obljetnicu turizma izrađujemo Glavni plan razvoja turizma za sljedeće desetgodišnje razdoblje. Ovaj dokument prije svega uvažava postojeće stanje, sagledava nedostatke i probleme i daje preporuke i smjernice za unapređenje i poboljšanja.

Za deset godina Vodice trebaju postati kvalitetna destinacija koja podrazumijeva kvalitetan smještaj, turističku infrastrukturu, turističku uslugu na visokom nivou, kvalitetne programe koji privlače posjetitelje, očuvan okoliš te zadovoljne goste i domaćine.

Više informacija

  • Headline: Anita Franin Pečarica, direktorica TZ Vodice
  • Foto izvor: Foto iz zraka Šibenik
Pročitano 3035 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Rujan 2015 17:38

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.