Utorak, 08 Listopad 2013 20:07

Traži se autor ilustracija korica za novu knjigu Ane Udovičić: svoje radove mogu poslati svi koju znaju crtati!

anavitezVodička spisateljica za djecu Ana Udovičić, koja je od nedavno i članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, uskoro izdaje svoju četvrtu knjigu Vilinske priče. Riječ je o zbirci kratkih bajki temeljenih na hrvatskoj i slavenskoj mitologiji.

Svi likovi koji se pojavljuju u zbirci inspirirani su starim hrvatskih pričama i legendama, kao i narodnom tradicijom, koja je prilagođena potrebama suvremenog djeteta. Riječ je o dvadeset kratkih priča raspoređenih u četiri poglavlja, čija je namjena da se svake večeri djeci pročita po jedna priča prije spavanja. Ili kako to sama, autorica kaže: Dogodovštine iz vilinskog kraja sad ispričati valja. Svakog dana pričica jedna za laku noć da djeca mirno snivat mogu poć!

Valja istaknuti da su značajnu ulogu u knjizi dobili su i Kamenčići, štićenici Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Šibensko-kninske županije, koji su nacrtali ilustracije za predlist i podlist.

Za knjigu su gotove sve ilustracije, osim onih za naslovnicu, stoga autorica ovim putem poziva sve koji vole maštati, a svoju maštu znaju pretočiti u crteže, da joj pomognu da likovi iz njenih priča dobiju lice u crtežu naslovnice.

Ovim putem pozivaju se svi oni koji znaju crtati, bez obzira na godine, da svoje crteže pošalju skenirane na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili crtež osobno donesu u fotokopirnicu HORSE, Obala Vladimira Nazora 16, Vodice (Nasuprot velikog spomenika).

Najuspješniji rad bit će iskorišten kao naslovnica knjige. Njegov autor bit će pozvat na svečanu promociju knjige, i predstavljen putem medija. Autor naslovnice dobit će svoje primjerke knjige, a moguća je i daljnja suradnja s autoricom na budućim knjigama.

Jedini uvjeti za ilustraciju naslovnice su da pustite mašti na volju.

Natječaj je otvoren do 01.11. Slike trebaju biti nacrtane na A4 formatu. Tehnika nije važna. Prihvatljivo je sve: od akvarela, uljanih boja, drvenih bojica, flomastera.

Sve je prihvatljivo dok god je šareno, veselo i maštovito; te prepuno bajkovitih likova poput vila i vilenjaka koje igraju kolo, do nestašnih patuljaka i zastrašujućih divova. Naravno kako je riječ o pričama inspiriranim hrvatskom i slavenskom mitologijom bilo bi dobro da ilustracije imaju i tradicionalnu notu. Odabrani rad bit će objavljen na portalu infovodice.

Također, valja reći da posljednja bajka u knjizi nosi naziv : Kako je voda gradu podarila ime. U njoj autorica uz pomoć izmišljenih likova i događaja opisuje kako je upravo zbog starohrvatskog boga Vodana, naš grad dobio ime. Na takav način u knjigu je uklopljena i lokalna tematika, stoga i ova priča može biti inspiracija za naslovnicu.

(naslovna fotografija: Vodička spisateljica za djecu i mladež Ana Udovičić-Bilić na promociji svoje knjige "Vitezovi rata")

Pročitano 4059 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.