Petak, 14 Kolovoz 2015 16:37

Tablama zabraniti hodanje neprimjereno obučenih turista kroz centar mjesta?

Fotografija turistkinje koja je u tangama šetala središtem grada Dubrovnika izazavala je veliko zgražanje na internetu. Jedna stanovnica Dubrovnika komentirala je fotografiju riječima: Dali biste li se vi u tangicama usudili prošetati jednom Venecijom, Parizom, Madridom.... pa da izgledate i puno bolje od dotične?

Upravo zbog ovakvih slučajeva Gradsko vijeće Dubrovnika namjerava dogodine na ulazima u Grad postaviti znakove zabrane hodanja onih koji su neprimjereno odjeveni.

Kako smo i sami turističko mjesto česti je slučaj da turisti sa plaže polugoli i neprimjereno odjeveni hodaju po mjestu.

Dali bi bilo dobro da i Vodice uvedu sličnu mjeru kao što namjeravaju u Dubrovniku upitali smo gradonačelnicu Branku Juričev Martinčev

- Uz zabranu ispijanja alkoholnih pića na javnim površinama koja je uvedena ove godine te zabranu ostavljanja osobnih stvari na plažama radi rezervacije mjesta koja je uvedena prije dvije godine, mislim da bi ovo bila za sada preradikalna mjera te bi trebalo ići postepeno u rješavanju i ovog problema – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev.

Naime, teško je razgraničiti područje gdje se smije i gdje se ne smije hodati u kupaćim gaćicama ponajviše i zbog toga što imamo marinu u centru mjesta a gosti marine kako bi došli do svojih kupaonica moraju prolaziti kroz mjesto.

Međutim u Crkvi, Gradskoj upravi i drugim institucijama postoje table koje upozoravaju da to nije primjereno.

Nešto drugačijeg mišljenja je Marko Juričev Martinčev, vlasnik suvenirnice Šimun u centru mjesta.

- Često mi u suveniricu dolaze polunagi turisti u tangama i boksericama. Ja ih redovito upozorim na to da se nalaze u centru mjesta te da nisu primjereno odjeveni.

Naime, mislim da bi na ulaze u centar mjesta a to smatram kod stare škole, kod gradske uprave prema parku te kod autobusnog kolodvora trebalo postaviti nekakvu oznaku da je to centar mjesta te da šetači nose primjerenu odjeću – kazao je Marko koji je i sam dok je bio gradski vijećnik iznio jedan takav prijedlog.

Više informacija

  • Foto izvor: Ilustracija - Dubrovniknet i Foto iz zraka Šibenik
Pročitano 4604 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 14 Kolovoz 2015 16:54

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.