Srijeda, 14 Prosinac 2016 11:15

Svako smanjenje poreza je dobrodošlo: Gradonačelnica Vodica novom mjerom olakšat će poslovanje vodičkih ugostitelja

Poreznom reformom kojom je predviđeno dizanje PDV-a ugostiteljskih usluga na 25 % u idućoj godini mnogobrojni ugostitelji dočekali su sa velikim razočaranjem jer im to ugrožava njihovo poslovanje i stvara velike probleme. Kako bi pomogla ugostiteljima na području grada Vodica na sljedećoj sjednici grada Vodica gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev predložit će gradskim vijećnicima da se donese Odluka kojom će se za ugostiteljske usluge prepoloviti porez na potrošnju.

 

Naime, predloženom Odlukom o dodjeli potpore male vrijednosti za ugostitelje koji plaćaju porez na potrošnju u svim mjesecima, osim za vrijeme pune turističke sezone; u srpanju, kolovozu i rujnu, porez bi umjesto sadašnjih 3% od prvog dana nadolazeće godine stajao ugostitelje svega 1,5%.

Tom bi se mjerom trebalo olakšati poslovanje ovoj za grad Vodice važnoj gospodarskoj grani, motivirati vlasnike takvih objekata da ne rade samo tri ljetna mjeseca te da zbog velikih i novih troškova ne povećavaju cijenu svojih usluga.

Vodički ugostitelji podržavaju ovaj prijedlog, međutim ova mjera bi imala bolji učinak na njihovo poslovanje kad bi se smanjenje poreza na potrošnju za sve ugostitelje koji rade tijekom cijele godine odnosilo na cijelu godinu ili da se stopa od 3 % naplaćuje samo u dva mjeseca srca sezone, a to su srpanj i kolovoz – saznajemo u razgovoru s nekoliko ugostitelja na području Vodica

Spomenimo kako je na području Vodica tijekom cijele godine otvoreno oko 30-ak ugostiteljskih objekata, dok u sezoni ta brojka je i deseterostruko veća.

Više informacija

  • Headline: Vodički ugostitelji podržavaju prijedlog
Pročitano 6461 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Prosinac 2016 11:27

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.