Petak, 28 Kolovoz 2015 00:33

Supergumno spremno za daljnju fazu realizacije

Projekt Centra za posjetitelje Šibensko-kninske županije spreman je za daljnju fazu realizacije. Vodice su, naime, ovih dana izmijenile prostornoplansku regulativu zone Račice, koja je prvotno bila namijenjena sportsko-rekreativnim sadržajima kako bi prigrlila i one turističke. Centar za posjetitelje, nazvan jednostavno "Supergumno", idejno-urbanistički te arhitektonsko prostorno-programski osmislila je zadarska tvrtka "Marinaprojekt", arhitekta Nikole Bašića. - piše portal Slobodne Dalmacije

Originalnim rješenjem kompleksa, koji će zauzimati površinu od gotovo 13,5 tisuća četvornih metara, oduševljen je Grad Vodice i Šibensko-kninska županija kao njegov nositelj i naručitelj a također i županijska Turistička zajednica u ulozi inicijatora.

Na potezu je, prema riječima župana Gorana Pauka, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a. "Supergumno", naime, čeka uvrštenje u neki od programa EU-a čija su sredstva namijenjena predstavljanju i promicanju turističkih potencijala, odnosno (ne)materijalne kulturno-povijesne baštine.

Evo što će sve biti unutra

Zatvoreni prostor "Supergumna" sadržavat će infopult, uredske i prodajne prostore specijalizirane za ponudu izvornih proizvoda, ugostiteljski dio u kojem će se nuditi tradicionalna jela, edukativne i multimedijalne dvorane. Jedna od takvih dvorana oblikovana je uz tri tematizirane galerije, a u njoj će posjetitelji interaktivnim pristupom upoznati turističke atrakcije Šibensko-kninske županije. Vanjski dio kompleksa sadržavat će krovnu promenadu, trijemove i sjenice te mediteranski vrt s obiljem autohtonih biljnih vrsta. Posebnu komponentu Centra činit će mali "zoološki vrt" s domaćim životinjama šibenskoga kraja.

Cijeli članak o Supergumnu za 22 stoljeće pročitajte na stranicama Slobodne Dalmacije

Više informacija

Pročitano 4481 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Kolovoz 2015 00:35

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.