Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2017 10:52

Što je s koncesijama na plaži Vruje?

Na aktualcu Gradskog vijeća raspravljalo se i o koncesijama na novouređenoj plaži Vruje. Dok vijećnik Lasan Zorobabel tvrdi da nemaju ingerenciju nad Pomorskim dobrom, pročelnik Lugović kaže da bez suglasnosti Gradskog vijeća plažom nitko ne može upravljati.

„Plaža je pod županijskim, odnosno državnim vlasništvom. Hoće li Grad Vodice zatražiti koncesiju na upravljanje temeljem ulaganja 8 milijuna i 700 tisuća kuna? S novim zakonom o koncesijama ta plaža može pripasti privatniku za 1 kunu koji slobodno može uvesti naplatu korištenja plaže", upitao je Danijel Lasan Zorobabel, vijećnik kandidacijske liste grupe birača, te zatražio da mu se dostavi ekološka studija.

'Diranje' u more sa sobom povlači izradu elaborata kojim se definira zahvat te temeljem kojeg se procjenjuje utjecaj zahvata na okoliš.

„Ministarstvo se pozitivno očitovalo o ovom elaboratu, temeljem čega smo ishodovali lokacijsku i građevinsku dozvolu. Što se tiče koncesija za opću uporabu, ona Gradu nije potrebna", odgovorio mu je je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i graditeljstvo.

Kao primjer, naveo je nedavno otvorenu plažu u Brodarici. Naime, kompletnom plažom upravlja Grad Šibenik, dok su objekti, temeljem zakona, dati u koncesiju.

„Slična ideja je zamišljena i ovdje. U drugoj fazi izgradnje bit će izgrađen mali lukobran koji će se nasloniti na postojeći lukobran Lučke uprave te na vrhu kojeg će biti izgrađen ugostiteljski objekt, koji će Grad Vodice morati dati u natječaj", dodao je pročelnik Lugović.

Njega pak može izgraditi Grad ili koncesionar na temelju izrađene projektne dokumentacije s građevinskom dozvolom te upravljati njime na određeni rok.

„Nema straha da će itko dobiti plažni prostor na upravljanje bez da Grad i Vijeće daju suglasnost za takvo što, a pogotovo ne za zatvaranje plaže", naglasio je.

Vijećnik Lasan Zorobabel nije bio zadovoljan odgovorom.

„Inzistiram da se Grad „ogradi" od investicije koja je s planiranih 5,5 milijuna kuna skočila na 8,7. Uložilo se u nju vodičkih novaca bez da se išlo na reviziju projektanta koji je izračunao prvi iznos. Zahtjevam da Gradsko vijeće odlučuje o koncesijama na dugoročno upravljanje", zaključio je Lasan Zorobabel.

Pitanje vijećnika Lasan Zorobabela vezano za plažu Vruje i Vodičku zaobilaznicu zajedno s odgovorima pogledajte u cjelosti u video zapisu.

Više informacija

  • Headline: TEME S AKTUALCA
  • Foto izvor: Instagram
Pročitano 6185 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2017 11:07

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.