Utorak, 31 Siječanj 2012 07:59

Srimarima smeta istovar prvićkog smeća

srima-smece
Vijeće Mjesnog odbora Srima pobunilo se protiv istovarivanja smeća sa otoka Prvića na rivi u središtu njihova mjesta. Naime, vodičko gradsko komunalno poduzeće „Leć" prikupljeni kućni otpad u Šepurini i Luci na otoku Prviću, preko svog koncesijskog brodskog prijevoznika u kontejnerima istovara na rivu u Srimi, što je za tamošnje stanovnike postalo kamen smutnje.

 

Neprihvatljiva djelatnost

- Takva djelatnost neprihvatljiva je za naše mjesto, jer je riječ o rivi s čije se obje strane proteže lučica i ta naša riva ne može imati status operativne obale, kako je to na zahtjev gradske vlasti proglasio Županijski ured za pomorstvo. Pri iskrcaju kontejnera iscure brojne tekuće tvari koje stvaraju potom nesnošljiv smrad. Ne treba posebno naglašavati negativne posljedice za naše mjesto tijekom turističke sezone. Ujedno, prilikom prekrcaja kontejnera smeće se raspršuje i onečišćuje obalu i more. – kazao nam je Božidar Bratić, član Vijeća Mjesnog odbora Srima, napominjući kako su u više navrata bezuspješno apelirali na predstavnike gradske vlasti da promijene lokaciju za istovar prvinskoga smeća.

Lokacija na Srimi najisplativija

- Kada sam gradskog pročelnika Marku Lugovića upitao da zašto to smeće ne istovaraju, primjerice, na rivi ispred „stare škole" u Vodicama, on mi je odgovorio kako to ne bi bilo dobro jer bi smetalo turistima. Pa, zar on misli da mi u Srimi nemamo svoje turiste? – ogorčen je Božo Bratić.

Prema njegovim riječima najbolje rješenje je operativna obala u Tribunju, koja je i namjenski izgrađena za ovakve vrste djelatnosti.

- Na žalost, riva u Srimi za sada je jedino moguće rješenje, jer je riječ i o najbližoj lokaciji, udaljenoj 400 metara od otoka Prvića. U našim planovima je skorašnja izgradnja trajektnog pristaništa na predjelu Donje Srime i dok se to ne realizira, riva u Srimi ostaje privremena lokacija za istovar smeća. Zbrinjavanje kućnog otpada u Prviću mora se obavljati, a za tu djelatnost „Leć" s obzirom na troškove prijevoza gubi godišnje 200 tisuća kuna. Kad bi se ovo smeće istovarivalo u Tribunju, udaljenom 1200 metara od Prvića, troškovi bi se udvostručili. – rekao je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalnu djelatnost grada Vodica.

Vijest prenesena sa portala Šibenskog Novog Tjednika www.novi-tjednik.hr

Pročitano 4497 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.