Subota, 22 Kolovoz 2020 23:12

Škole koje rade u jednoj smjeni trebale bi krenuti s dvosmjenskom nastavom kako bi smanjile protok učenika

U Hrvatskoj nastava sigurno počinje 7. rujna, mjere će se vjerojatno prilagođavati po regionalnom kriteriju ovisno o epidemiološkoj situaciji, razredni odjeli morat će se smanjiti, uvest će se po potrebi i smjenska nastava, posebna pozornost posvetit će se učenicima i nastavnicima s kroničnim bolestima pa je moguće da će oni nositi i N95 maske, a maske će se sigurno nositi u zajedničkim prostorijama, dok je moguće da će biti potrebne i u onim učionicama gdje neće biti moguće držati distancu. – piše portal Jutarnjeg lista

Ostaje, naime, otvoreno pitanje nošenja maski - hoće li se one svugdje nositi u školama, ili samo u zajedničkim prostorijama, a najizglednije je da će se nositi pri ulasku i izlasku iz škole, na hodnicima i ostalim zajedničkim prostorijama, a da će u učionicama to biti iznimka tamo gdje se ne može držati fizička distanca među učenicima. Ministar Radovan Fuchs, kažu sugovornici, tu će odluku prepustiti epidemolozima.

Učenici nižih razreda u osnovnim školama, prema tim neslužbenim uputama, prali bi ruke samo sapunom, dok bi oni u višim razredima u učionicama ruke dezinficirali i dezinficijensom na bazi alkohola. 

Intencija je i da se smanje razredna odjeljenja i prema jedinicima lokalne i regionalne samouprave ići će uputa da probaju osposobiti dodatne prostorije za razrede, a da se eventualno tamo gdje je moguće uvede i smjenska nastava. Ideja je da grupe budu manje kako bi se držala fizička distanca, ali i ako dođe do zaraze, da se onda izolira manji broj učenika.

Dvosmjenska nastava

Kako portal Jutarnjeg lista saznaje razgovara o tome da bi bilo dobro da one škole koje rade u jednoj smjeni krenu s dvosmjenskom nastavom kako bi smanjile protok učenika. Kako doznajemo, za škole koje rade u dvije ili tri smjene govorilo se da se pronađe drugi model. Primjerice, da se tjedan dana radi od kuće, a tjedan u školi, i to zbog rasterećenja škola.

Više na ovom linku

Više informacija

  • Headline: Nastava počinje 7. rujna
Pročitano 3080 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 22 Kolovoz 2020 23:16

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.