Utorak, 03 Svibanj 2011 13:44

Sestra Alojzija Šušnjara dobila nagradu grada Vodica

sestra_alojzija

Povodom blagdana Našašća svetog Križa i dana grada Vodica, nagradu Grada dobila je s. Alojzija Šušnjara, Franjevka od Bezgrešne. Priznanje je dodijeljeno uoči blagdana u ponedjeljak 2. svibnja, preko svečane sjednice gradskog vijeća. Sestra Alojzija ove godine navršava osamdeset i jednu godinu života, šezdesetu redovništva, te dvadeset godina predanog pastoralnog i redovničkog djelovanja u župi Vodice. Zajedno s dvije sestre 1962. godine vodila je redovničku kuću Družbe sestara franjevki od Bezgrešne u Beogradu. Neumorno je putovala u udaljena mjesta i tražila hrvatske obitelji, pronalazila ih i pripremala djecu za sakramente. Djelovala je u Senju, Drnišu, Karlovcu, Cresu, Šibeniku i Zagrebu. Bila je predstojnica staračkog doma svete Elizabete u Münchenu.

U Vodice je došla 1991. godine. Po dolasku uslijedio je Domovinski rat i teški dani. U tom vremenu bila je brojnim vjernicima svjetlo nade i vjere u dobro. Posebnost njenog djelovanja je i ljubav prema teškim bolesnicima i umirućima. Redovito ih u župi i danas posjećuje. Preporuča im sakramente, posebno bolesničko pomazanje. Zauzeta je u župnoj crkvi.

Tihi i samozatajni rad s. Alojzije prepoznat je od strane vodičkih gradskih vlasti. Smatramo da njezino djelovanje našim sugrađanima služi kao primjer i poticaj, te je priznanje samo mali znak zahvalnosti građana Vodica zauzetoj redovnici, kazala je gradonačelnica Vodica Branka Juričev – Martinčev.

Priznaje koje je dobila sestra Alojzije priznaje je i cijeloj Družbi, kazala je vrhovna poglavarica sestra Franjevki od Bezgrešne s. Nevenka Grgat. Sličnog je mišljenja i župnik Vodica don Franjo Glasnović. Mi kršćani svjedočimo vjeru životom. Ovo priznanje nagrada je i cijeloj župnoj zajednici u Vodicama. Sestra Alojzija djeluje u Vodicama i dio je naše zajednice u kojoj svojim angažmanom svjedoči kršćansku ljubav, kazao je župnik Glasnović.

www.sibenska-biskupija.hr

Video zapis ispod...

Pročitano 5091 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.