Subota, 02 Svibanj 2015 00:30

Saga se nastavlja: Ako ih neće zaustaviti znakovi upozorenja, onda hoće komunalni redari i policija, koji će kažnjavati prekršitelje

Saga se nastavlja:  Ako ih neće zaustaviti znakovi upozorenja, onda hoće komunalni redari i policija, koji će kažnjavati prekršitelje Foto: Arhiv Infovodice

Ništa kontra alkohola! Pogotovo ne protiv njegova ispijanja na javnim površinama - tako poručuju (mladi) Vodičani svojim gradskim vlastima. Kako drugačiije objasniti skidanje jedne od nedavno postavljenih ploča kojima se zabranjuje konzumiranje alkoholnih pića na javnim mjestima. - prenosimo sa portala Slobodne Dalmacije

Mladi su Vodičani, očito revoltirani odlukom Gradskog vijeća, odlučili posegnuti za taktikom "Oko za oko, zub za zub". Vi nama zabranjujete piti, mi vama skidamo ploče!

Već smo nedavno pisali kako su u Vodicama odlučili stati nakraj mladima koji, najčešće prije izlaska, piju po rivi, odnosno parapetima. Gradska uprava, na čelu s gradonačelnicom Brankom Juričev-Martinčev, donijela je još krajem prošle godine odluku o zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama, a u svrhu njenog lakšeg provođenja postavili su i znakove upozorenja.

Suzbiti nered

- Već dugi niz godina na pojedinim punktovima imamo velikih problema, posebice ljeti. U srcu turističke sezone mali porat je doslovce pun mladih koji tamo dolaze piti. Ne moram ni naglašavati da među njima ima i maloljetnika, a konzumiraju se velike količine alkohola. Znate i sami kakve on posljedice ostavlja, kako djeluje na mladost. Ova odluka donesena je prvenstveno zbog toga što oni za sobom ostave nered, boce nerijetko završe u moru. Da i ne govorim da u alkoholiziranom stanju razbijaju sjedalice, rasvjetu, obavljaju nuždu po gradu...

Nadamo se da ćemo na ovaj način to donekle suzbiti. Ako ih neće zaustaviti znakovi upozorenja, onda hoće komunalni redari i policija, koji će kažnjavati prekršitelje, rekao je prilikom postavljanja ploča zamjenik vodičke gradonačelnice Luka Lipić.

Međutim, znakovi bi, kako je krenulo, mogli vrlo brzo završiti kao i boce – u moru! Činom skidanja ploče kod pošte u Vodicama nije iznenađena ni "prva dama" Vodica Branka Juričev-Martinčev.

- Što reći? Onima koji su skinuli znak upozorenja, zabrana očigledno smeta. Lagala bih kad bi rekla da je to bilo neočekivano. Po gradu se lome i uklanjaju prometni znakovi, pa kako neće ovi. No, bit ćemo ustrajni. Važno nam je da je većina građana Vodica podržala ovu mjeru. Uvjereni smo u to da će ona dati rezultate. Želimo da se naši građani i gosti u Vodicama osjećaju ugodno. A ova će odluka tome zasigurno pridonijeti - kazala je vodička gradonačelnica.

Nije naodmet spomenuti da je za one koji prekrše zabranu predviđena kazna od 500 kuna. No, Vodičani se pitaju kako i na koji način će se ova odluka provoditi u praksi.

Izmaknulo kontroli

- Mladi po Vodicama obično piju u kasnim satima. U to vrijeme ne rade komunalni redari, koji su primarno zaduženi za provođenje ove zabrane, a dva ili tri policijska službenika teško će kontrolirati masu od stotinu ili dvjesto ljudi. To na papiru izgleda jednostavno izvesti, no nije baš tako. Stvari su u Vodicama, po tom pitanju, pomalo izmaknule kontroli. Ti mladi ljudi nisu svjesni da stvaraju ružnu sliku o gradu.

Svakako je dobar znak to što su gradski oci shvatili da nam ovakva vrsta turizma ne ide naruku. Ovo je, definitivno, dobra odluka, kojom se može napraviti zaokret, privući kvalitetnije goste. To nije samo moje mišljenje, nego stav velikog broja Vodičana.

Poanta svega je da moramo sami stvoriti bolju percepciju grada u javnosti, jer živimo od turizma. I napokon početi pričati o pozitivnim stvarima - prokomentirao nam je Marko Juričev- Martinčev, vlasnik jedne vodičke turističke agencije.

Izvor: SLOBODNA DALMACIJA

Pročitano 3938 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 02 Svibanj 2015 00:40

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.