Srijeda, 14 Siječanj 2015 12:25

Ravnateljica Ekonomske škole Diana Vodanović odgovara na optužbe: Svi potezi koje sam povukla u skladu su sa zakonom i u korist učenika

Ravnateljica Ekonomske škole Diana Vodanović odgovara na optužbe: Svi potezi koje sam povukla u skladu su sa zakonom i u korist učenika Foto: Šibenski portal

Pismo koje su potpisali 'Nezadovoljni profesori Ekonomske škole Šibenik', a u kojem se optužuje v.d. ravnateljica škole Diana Vodanović za mobing, došlo je i do redakcije Šibenskog portala.
Kako u pismu piše, profesori ravnateljicu optužuju da upravlja školom kao da je njeno vlasništvo, da ukida i dodaje školske satove kako joj padne na pamet, da određuje na vlastitu ruku koji profesori smiju predavati određene predmete. I sve to, navodi se u pismu, bez ikakvih konzultacija s profesorima.

O ovim optužbama novinari Šibenskog portala razgovarali su s prozvanom ravnateljicom Vodanović, koja kaže da su svi potezi koje je povukla u skladu sa zakonom i u korist učenika.

– Srezali smo broj predsatova sa čak 52 na sedam, ne bi li olakšali učenicima putnicima, kojih je skoro 50 posto u školi, da ne moraju baš svakog dana dolaziti u školu već u 7.15 sati. Uostalom, tako nam je naložila i prosvjetna inspekcija. Nadalje, po zakonu smo morali provesti da profesori ne mogu predavati predmete za koje nisu osposobljeni. Događalo se da neki profesori predaju previše predmeta, pa i one za koje nisu obučeni, a sad je to ispravljeno. I zbog toga nitko od njih neće imati manju satnicu i manju plaću, svi će predavati normom određeni broj sati, nikom se to neće osjetiti na plaći- tvrdi ravnateljica Vodanović.

Pogođena je činjenicom što su svi profesori znali kako će se nova satnica uvesti od početka drugog polugodišta i to još prije dva mjeseca.

– Umjesto da ulože prigovor ranije, pet kolegica u ponedjeljak, prvi dan drugog polugodišta, samo 20 minuta prije početka nastave jave da u školu neće dolaziti. Očito im je namjera skrenuti pozornost s nekih stvari u koje su upleteni. Sve je išlo do toga da se u moje ime slalo raznorazne dopise inspekcijama, ministarstvu, na razne adrese, potpisivalo me se, koristilo službene memorandume i pečate škole, a da ja za to ništa nisam znala. Koje su njihove krajnje namjere, zbilja ne znam, ali, kako sam rekla, najvjerojatnije žele sakriti neke svoje prijašnje propuste- kaže Diana Vodanović.

Na naše pitanje je li istina da je školu za vrijeme mandata bivše ravnateljice pročešljala i policija, Diana Vodanović kaže da s tim nije upoznata, ali da se trenutno u školi radi sve po propisima i zakonima.

– Našli smo se u nezavidnoj situaciji, ali snašli smo se. Trenutno predaju zamjenski profesori, obratili smo se po tom pitanju i Uredu državne uprave, da nam pošalju slobodne profesore. Tako da se snalazimo, učenici neće 'patiti' što se kvalitete predavanja tiče. A dokle će sve ovo trajati, zbilja ne znam, trebalo bi pitati te što su potpisali to anonimno pismo- kaže ravnateljica Diana Vodanović.
Kako doznajemo od Dijane Ercegović, pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu u Šibensko-kninskoj županiji, njima, kao osnivaču Ekonomske škole, nije stigao nikakav službeni dopis od strane 'nezadovoljnih profesora Ekonomske škole'.

Izvor i foto: Šibenski portal

Pročitano 5063 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Siječanj 2015 12:40

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.