Petak, 23 Ožujak 2012 23:22

Prikupljanje prehrambenih namirnica za pučku kuhinju u Šibeniku

puckanaslov
Naši stariji vjeroučenici, šestaši, sedmaši i osmaši, ovih dana bili su izuzetno aktivni i marljivi.

Predvođeni svojom vjeroučiteljicom Valerijom B., organizirali su pravu humanitarnu akciju: najprije je svaki vjeroučenik na satu vjeronauka bio motiviran za konkretna dobra djela pomoći bližnjemu koja bi se ostvarila kroz organiziranje akcije prikupljanja hrane za najsiromašnije- za one koji se hrane u pučkoj kuhinji koja djeluje pri Caritasu Šibenske biskupije.

Vidjevši oduševljenje djece, i da će od toga ipak nešto biti, vjeroučiteljica je napisala malo pismo u kojem je objašnjena svrha i plan ostvarivanja cijele akcije. Obzirom da je to „pismo namjere" dobio svaki vjeroučenik i odnio ga svojim roditeljima, time je automatski došlo do uključivanja roditelja naših vjeroučenika u akciju, te je cijeli proces postao sveobuhvatniji i ozbiljniji.

Već među djecom moglo se osjetiti da će akcija biti uspješna, jer danima prije planirali su, dogovarali se, ponešto kupovali. U našem pastoralnom centru na 1. katu našli smo prikladan prostor za kratkotrajno zbrinjavanje namirnica i konačno krenuli. U četvrtak i petak 22. i 23. ožujka u poslijepodnevnim satima redali su se naša djeca i naši mladi. Neki su donosili vrećice pune hrane, neki dolazili s punim naprtnjačama. Dolazili su i roditelji. Darivali su i oni za koje smo sigurni da imaju malo ili dosta skromno.

Naši bibličari 6.-8. razreda unatoč napornom školskom danu u četvrtak, unatoč ispitima u petak, ostali su sve vrijeme i pomagali u svemu što je trebalo. I tako, dok su jedni donosili ulje, brašno, sol, rižu... drugi su išli po trgovinama tražiti kartonske pakete, treća grupa je pak vodila točnu evidenciju o količini prikupljenoga. Bilo ih je dirljivo gledati kako se umorni, a poneki i gladni trude što urednije složiti pakete, i na svakome ispisati i vrstu i količinu namirnica. U petak su tako neki marljivo „odradili" poslijepodne od 16 pa sve do 19 sati.

Zamolili smo i novoga Predstojnika Caritasa šibenske biskupije don Antu Pavlovića, da nam iziđe u susret s prijevozom namirnica. Zatečen lijepom gestom, rado i brzo se odazvao molbi za pomoć i poslao nam djelatnika Caritasa sa prijevozom.

I sve je proteklo lijepo i doista u Kristovom duhu. I opet se pokazalo da je dobro činiti dobro i da je velika i prevažna stvar odgajati mlade naraštaje da budu osjetljivi na potrebe bližnjega i da prepoznaju Krista u svakom potrebitom čovjeku i tako aktualiziraju onu evanđeosku rečenicu: „Što god ste učinili jednome od moje najmanje braće, meni ste učinili!"

I na kraju, evo rezultata korizmene akcije prikupljanja hrane za Caritas šbk biskupije:

brašno – 83 kg
šećer – 38,5 kg
ulje – 31 lit
riža – 31 kg
palenta – 19 kg
sol – 19 kg
manistra razna- 67 pakiranja
špageti – 33 pakiranja
razno – 1 paket: čaj, kava, paštete, čokolino, pasirana rajčica, sok, kava, keksi, konzerve. Svima od srca hvala!

{datsopic:198 left}{datsopic:199 left}{datsopic:200 left}{datsopic:201 left}{datsopic:202 left}{datsopic:203 left}{datsopic:204 left}{datsopic:205 left}

Pročitano 5288 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.