Petak, 29 Studeni 2019 14:41

Ponuda Vlade odbijena, štrajk se nastavlja: Evo što naši mještani kažu na pitanje „podržavate li štrajk prosvjetara?“

Danas je 35. dan štrajka u školama i učenici će morati nadoknaditi tri radna tjedna. Ponuda Vlade odbijena je velikom većinom i u osnovnim i srednjim školama i štrajk se nastavlja

- Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske pokrenuli su štrajk kako bi se popravio položaj djelatnika u obrazovanju u odnosu na ostale. Štrajk i sve aktivnosti vode organiziraju ova dva sindikata. U srednjim školama na referendum je izašlo 14.046 zaposlenih. Protiv ponude Vlade izjasnilo se njih 12.491 ili 88.93 posto. To je poruka da se o plaćama ne misle cjenkati, izjavio je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Najavio je da će se "pristojno odazvati" razgovoru ako ih premijer pozove. Štrajk se, kako je kazao, nastavlja frontalno i punom snagom. Zahvalio je svima koji su ih podržavali te upozorio na govor mržnje i netolerancije koji se počeo širiti na društvenim mrežama. – piše portal HRT-a Jučer smo na portalu i na našem facebooku objavili anketu „podržavate li štrajk prosvjetara?“. Velikom većinom učiteljima i nastavnicima izražena je podrška u njihovim zahtjevima. Danas smo po mjestu napravili anonimnu anketu s istim pitanjem. Evo odgovora

-Smatram da prosvjetni radnici zaslužuju veću plaću, ali bi morali malo misliti i na djecu koja su našla u nezavidnoj situaciji ni kriva ni dužna. Morat će nadoknađivati nastavu. Još se točno i ne zna kada i kako će se nadoknaditi izgubljeni dani, a ne zna se ni kad će završiti štrajk. Polugodište je pred vratima, a pod posebnim pritiskom bit će osobito osmaši i budući maturanti – kaže nam A.M.

- Definitivno podržavam štrajk, a djeca će se uvijek snaći, nastavnici će već naći modus kako će nadoknaditi nastavu, hoće li produžetkom školske godine ili skraćivanjem praznika to se još ne zna. – kaže nam I.F.P.

- Definitivno podržavam, jer smatram da školstvo i zdravstvo mora biti na višoj razini. Eto, jedino mi je krivo što će se izgubiti dio ljetnih praznika, jer svi radimo i živimo od ljeta i svima nam je u interesu da škola šta prije završi – govori nam J.C.

- Podržavam štrajk, a što se tiče naše djece, neće ona patiti u toj priči. Sjetimo se Domovinskog rata, isto nije bilo redovne nastave, a sve se na kraju nadoknadilo – kaže nam M.I. 

Više informacija

  • Foto izvor: Ilustracija / Pexels
Pročitano 5052 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Studeni 2019 14:44

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.