Utorak, 17 Rujan 2013 23:13

PODRŠKA RAVNATELJA ŠKOLA: Đački dom je šibenska potreba!

Organizatori poručuju: Karte nabavite u pretprodaji, očekujemo tisuće ljudi!
Karte za veliki humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona koji će se održati 20. rujna u Katoličkom školskom centru u Šibeniku u 20 sati su već u prodaji. Koncert organiziraju Šibenska Biskupija i Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika 'Biskup Srećko Badurina', a dio je velike akcije prikupljanja novca za izgradnju Katoličkog đačkog doma. Zbog velike potražnje za kartama, organizatori pozivaju Šibenčane da požure na prodajna mjesta.

Organizatori obavještavaju kako neće naplaćivati karte djeci koja na koncert dođu s roditeljima, no 'švercati' se neće moći čitave grupe mladih koji su stigli bez nadzora odraslih.
Važno je upamtiti i upute koje se tiču parkiranja. Budući da je riječ o ograničenom prostoru, a da će na koncert pristići tisuće automobila iz svih krajeva županije, a vjerojatno i Hrvatske propisana su jasna pravila ponašanja u prometu. Svi koji idu magistralom morat će ići preko Podsolarskog na kružni tok, te parkirati na području vojarne Bribirskih knezova od skretanja u uvalu Dumboka prema Solarisu, dok će posjetitelji koji dolaze iz smjera grada biti upućeni na kružni tok poslije skretanja za Policijsku upravu u Mandalini i odatle na isti parking u vojarni, nakon skretanja za uvalu Dumboka.

Ulaz će biti otvoren za posjetitelje već od 17.30 sati, tako da će posjetitelji koji budu brži i spretniji svakako imati mogućnost automobile ostaviti na parkiralištu jednog od obližnjih trgovačkih centara.

Kažimo kako su projekt izgradnje Katoličkog đačkog doma u Šibeniku podržali gotovo svi ravnatelji šibenskih srednjih škola, ali i predstavnici ostalih gradova s područja Šibensko-kninske županije.

Drniški gradonačelnik Josip Begonja istaknuo je kako je na drniškom području nekoliko srednjoškolaca koji svakoga dana iz Drniša putuju u školu u Šibenik i Split.

- Ove godine samo s područja Miljevaca imamo desetak srednjoškolaca koji putuju u Šibenik na nastavu. Sličnu situaciju, koliko znam, imaju i u Općini Unešić. Zato apsolutno podržavam taj projekt – kaže Begonja, dodajući kako bi izgradnja đačkog doma olakšala sustav školovanja ne samo dalmatinske zagore, već i otoka.

PODRŠKA RAVNATELJA
Podršku je izrazila i ravnateljica srednje Turističke škole iz Šibenika Senka Dodig.

- Iako u našoj školi nema djece koja na nastavu putuju iz udaljenijih područja, ipak mislim da bi svaki grad trebao imati đački dom. Vjerojatno bi tada bilo djece koja bi razmislila i o nekom drugom nastavnom smjeru, a ne samo o onome što se nudi u njihovoj sredini – kazala je Dodig.
Ravnatelj srednje Tehničke škole iz Šibenika Josip Belamarić također je izrazio podršku projektu. Gotovo pola učenika njegove škole, kaže, su putnici. Od 403 učenika škole, čak ih 240 putuje na nastavu! Oni ne putuju iz udaljenijih gradova poput Knina, ali možda bi netko od kninske djece odlučio školovanje nastaviti u Šibeniku kada bi za to imao priliku, napominje Belamarić.

- Šibenik je jedini grad bez đačkog doma. Mislim da se to mora promijeniti. Apsolutno podržavam projekt – kazao je Belamarić.
Karte za koncert mogu se kupiti u caffe barovima Valerija i Domino u Šibeniku, Angels u Vodicama, Leopold u Murteru, Black&White u Kninu, Gradskoj kavani u Drnišu i župnim uredima Šibenske biskupije, a za one koji se ipak odluče na kupnju u zadnji tren, karte će biti dostupne i na ulazu mjesta održavanja koncerta u Katoličkom školskom centru. No, svima koji kartu planiraju kupiti na dan koncerta valja pripomenuti kako su redovi na blagajnama za nastupe ove popularne pjevačke zvijezde poslovično dugi, pa se takve egzibicije ne preporučuju, osim ako niste 'naoružani' debelim živcima i strpljenjem.

Pročitano 2791 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.