Srijeda, 11 Prosinac 2013 11:51

Planovi za turističku 2014. godinu

Održana je Skupština turističke zajednice grada Vodica na kojoj je direktorica ureda Anita Franin Pečarica podnijela izvješće o protekloj vrlo uspješnoj turističkoj sezoni te je predložen i usvojen financijski plan za 2014. godinu.

Proračun za slijedeću godinu sastavljen je na bazi planiranog blagog porasta dolazaka i noćenja gostiju. Naime, u prvih devet mjeseci ove godine zabilježen je povećan broj dolazaka i noćenja, osobito u privatnom smještaju koji je, zahvaljujući provedenoj legalizaciji objekata i mogućnosti dobivanja privremenog rješenja, zabilježio i porast broja ležaja.
Do listopada Vodice su ostvarile 1.055.557 noćenja čime je premašen ukupni broj noćenja ostvaren prošle rekordne godine.

Isplanirani su i događaji koji će uveseljavati i zabavljati vodičke goste: od CMC festivala, jazz festivala, klapskih večeri do tradicionalne Vodičke fešte i tradicijskih običaja. Novost je festival kojeg zajednički organiziraju Pučko otvoreno učilište Vodice i Turistička zajednica, Bakanalije - festival starorimskog plesa, pjesme , hrane i pića koji će se u rujnu održavati na prostoru arheološkog lokaliteta Velika Mrdakovica, a smislovno će biti povezan s berbom grožđa.

U pripremi je reprint, pomalo izmijenjene brošure kulturnog turizma jer će u novom izdanju svoje mjesto u njoj naći Memorijalni centar Faust Vrančić i arheološki živi park Velika Mrdakovica.
Planira se i dotisak image brošure, izrada nove dopunjene biciklističke karte i njene mobilne verzije, te informatora.

Također s Pučkim otvorenim učilištem Vodice, osmišljen je i novi projekt Put bunja koji je kandidiran na sredstva Ministarstva turizma.

Kako bi se za Vodice čulo što dalje, ugovorene su promotivne kampanje javnog i privatnog sektora koje uključuju hotele, agencije, sustav HTZ-a i avio prijevoznike ( Atlas, Scandjet, Germanwings ...), te dodatne samostalne kampanje.

Isplanirani su i programi sajamskih nastupa, posebnih prezentacija, promotivnih road-show prezentacija, sve u koordinaciji sa Županijskom turističkom zajednicom.

Ne treba zaboraviti ni online oglašavanje, jer moderna vremena donose nove navike ljudi i sve je više turista koji se odlučuju za neku destinaciju nakon mnogo sati surfanja po internetu, uspoređivanja cijena, ponude i kvalitete usluge.

Širenjem svoje turističke ponude te raznolikim zabavnim programom, Vodice, po svemu sudeći, ostaju u vrhu jadranskih destinacija.

Vijest prenesena sa web stranica Grada Vodica - www.grad-vodice.hr

Pročitano 3449 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.