Četvrtak, 23 Kolovoz 2018 11:48

Petnaest mjeseci mandata vodičke gradonačelnice Nelke Tomić nanizalo je brojne male i velike projekte

Iza vodičke gradonačelnice prvih je najtežih godinu dana mandata. Iako dolazi iz druge nevezane struke kao liječnica po profesiji s velikom dozom epmatije prema ljudskim potrebama u novoj poziciji pronalazi presjek.

- Jako sam zadovoljna, pohvatala sam sve konce te kontroliram situaciju na svim poljima te se osjećam dosta sigurno. Moram pohvaliti sve svoje suradnike koji su mi uvijek pri ruci. Također sam sretna jer sam nastavila raditi i u struci; istrenirana sam za takve stvari i ništa mi nije teško. Dan ima dovoljno sati, kazala je Nelka Tomić, gradonačelnica grada Vodica.

NIZ PROJEKATA:

U njenom mandatu započeti su brojni projekti, a neki su i završeni. Fokus je bio na građane i njihove potrebe te brzo rješavanje takvih manjih projekata.

- Mnogo je i velikih projekata, neki su u pripremi, neki su u tijeku. S obzirom da su građevinski radovi ljeti zabranjeni s nekim smo pauzirali.

Trenutno je u tijeku sanacija odlagališta komunalnog otpada, završene su usluge stručnog nadzora na projektu sanacije i zatvaranja, u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za širenje srimarskog i vodičkog groblja, asfaltrirale su se i rasvjetljile makadamske ulice, a isto će se nastaviti i na jesen.

- U izradi smo idejnog glavnog projekta crkve sv. Križa s okolišem, uredili smo županijsku cestu Vodice – Gaćelezi, jedan dio problema oborinskih voda ispred Mullera i autobusnog kolodvora je riješen, a slijedeće je na redu rješavanje predjela Plimice.

Nabavlja se i oprema za igralište u Prvić Luci, nastavlja se uređenje plaže Vruje, a izgradit će se i put do hotela Punta kako bi se dogodine izbjeglo prolaženje autobusa kroz centar Vodica.

- Prije sezone smo uredili gradske plaže, sanirana je Margetićeva riva u Prvić Luci te Degova u Šepurini, izradili smo sabirnu jamu za prihvat fekalija, u tijeku smo izrade projekta dokumentacije uređenja centra Srime, odnosno bivše balotane te smo u završetku energetske obnove dječjeg vrtića Tamaris.

Izrada idejnog rješenja kuće mjesnog odbora Grabovci, glavnog projekta rekonstrukcije kamenog oploćenja u Prvić Šepurini, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta na otoku Prviću, projektna tehnička dokumentacija za izgradnju reciklažnog dvorišta za reciklažni otpad.

- Prvi radovi na novom dječjem vrtiću koji će zadovoljiti sve potrebe djece na vodičkom području bi trebali započeti krajem jeseni. A to je upravo najveći projekt uz športsko rekreacijski centar u Račicama. Izrađujemo idejno rješenje, a u koliziji s projektom Europske unije tj. Guvnom. Radimo presjeke i spajamo dodirne točke da napravimo i jedno i drugo.

Njene su želje da taj prostor sadrži i dvoranu, rekreacijski, možda i spa centar, odnosno sve segmente koje takav centar može sadržati, a dat će sve od sebe da bude gotov do kraja njenog mandata.

OPORBA:

- Oporba je oporba i ona je potrebna. To su ljudi koje dugo poznajem i s kojima imam izvan ovog segmenta jako dobre odnose te ih uvažavam i s njima sam korektna. Nadam se da gajimo iste emocije.

TURISTIČKA SEZONA:

- Naši građani su preko anketa, razgovora i tematske sjednice izrazili želju za mirnom sezonom i već baziranost na obiteljski turizam s ciljem smanjenja buke iz noćnog života. Mislim da smo to ovo ljeto i postigli jer nismo imali nikakvih pritužbi te da su zavodoljni, -zaključila je vodička gradonačelnica

Pročitano 7690 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.