Utorak, 24 Rujan 2013 20:16

Osnivačka skupština Lokalne akcijske grupe "More 249"

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Vodica održana osnivačka skupština LAG-a Šibensko-kninske županije na kojoj su izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Lokalna akcijska grupa ili kraće LAG, ujedinjuje javni, civilni i gospodarski sektor koji, kroz zajedničko djelovanje, unaprjeđuju kvalitetu življenja i rada na svom području koristeći sredstva iz Europske unije. LAG-u mogu pristupiti, osim jedinica lokalne smouprave, poduzeća i javne ustanove, razne udruge i organizacije civilnog duštva, obrtnici, mali privrednici i privatni poduzetnici, vlasnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i zadruge.

Novoosnovani LAG imena More 249, koje je dobilo prema broju otoka u županiji, uključuje sva mjesta od Murtera do Rogoznice, bez šibenskih gradskih četvrti, te sve otoke: grad Vodice, Tribunj, Pirovac, Tisno, Murter - Kornati, Primošten i Rogoznica te naselja grada Šibenika: Grebaštica, Žaborić, Jadrtovac, Brodarica, Krapanj, Zlarin, Kaprije, Žirje, Zaton i Raslina. Na dosadašnjim sastancima izglasno je ime, logo i slogan: Od mora za more, a sjedište županijskog LAG-a bit će u Vodicama, u zgradi Stare općine na adresi Obala Ive Juričev Cote 9.
Rad LAG-a financirat će se iz LEADER-a, temeljnog Programa za razvoj ruralnog prostora Europske unije.

Možemo biti zadovoljni što nas ima u tako velikom broju ovdje, te će biti dobro da ovako nastavimo i da shvatimo da je LAG zajednički interes svih nas i županije. U ime radnog predsjedništva želio bih da i dalje budemo aktivni u rad LAG-a i onda ćemo imati dobre rezultate – kazao je Ivan Nimac, član radnog predsjedništva, na početku osnivačke skupštine LAG-a

lag2

I na kraju spomenimo da je pored izbora 13 članova Upravnog odbora i 5 člana Nadzornog odbora za predsjednika LAG-a izabrana Jadranka Bolanča obrt Filippo Primošten, koja dolazi iz privatnog sektora a za dopredsjednika LAG-a Ivica Perić iz udruge građana OKEA iz Rogoznice, javni sektor.


Izvor vijesti: www.grad-vodice.hr; Infovodice / Foto: Infovodice

Pročitano 4473 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.