Četvrtak, 12 Rujan 2013 11:49

Olakšicama do boljih turističkih rezultata

Grad Vodice različitim pogodnostima nastoji stimulirati ugostiteljske i turističke poduzetnike sa svog područja da rade tijekom čitave godine. Iako je ova odluka donesena 2012. godine vrijedno ju je spomenuti.


Tako se svi oni vlasnici, odnosno korisnici hotela i restorana koji rade cijelu kalendarsku godinu, oslobađaju plaćanja komunalne naknade za četiri zimska mjeseca (siječanj, veljaču, studeni i prosinac). Ta je pogodnost smanjila troškove poslovanja vodičkim cjelogodišnjim poduzetnicima u 2012. godini za 735.000,00 kn, a gradski proračun umanjila za isti iznos.

Druga olakšavajuća okolnost je obračunavanje poreza na korištenje javnih površina po godišnjoj tarifi. Time je izjednačen iznos plaćanja svima koji rade samo sezonski i onima koji rade tijekom cijele godine. A iznos je upola manji nego ako se posluje na pomorskom dobru, u prvoj zoni svega 300,00 kn po m2 godišnje. Plaćanjem godišnje, a ne mjesečne naknade, stimulira se cjelogodišnji rad ugostiteljskih objekata, jer objekti koji ostaju otvoreni i zimi ne plaćaju veću naknadu za korištenje javnih površina.

Sve su to poticaji Grada koji, s puno razumijevanja za male i privatne poduzetnike, pruža olakšice ne bi li tako zajedno učinili Vodice privlačnom destinacijom i u mrtvoj sezoni.

Grad Vodice i ove turističke sezone bilježi dobre rezultate, povećan je broj dolazaka i noćenja gostiju u odnosu na prošlu godinu koja je po mnogo čemu bila rekordna turistička godina.

Atraktivnosti destinacije sigurno je doprinijela i bogata vanpansionska ponuda o kojoj gradska vlast kontinuirano vodi računa nastojeći brojnim pogodnostima olakšati njihovo poslovanje i produžiti otvorenost tijekom cijele godine. Jer dok u špici sezine sve vrvi od raznovrsne ugostiteljske ponude, već u jesen mnoga vrata restorana i barova se zatvaraju, a time se znatno zakidaju oni gosti koji dolaze u posezoni i predsezoni.

Tendencija vodičkog turizma je da gosti kušaju što više i domaćih proizvoda, pa stoga Grad stimulira i poljoprivrednike tako što subvencionira kamate na kredite u poljoprivredi, marikulturi i seoskom turizmu.

Izvor vijesti: www.grad-vodice.hr / Foto: Infovodice

Pročitano 2957 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.