Ponedjeljak, 18 Lipanj 2012 12:47

Najezda bezopasnih mušica

musice
Najezda kukaca koja traje zadnja dva dana u Vodicama, nije opasna za ljude. Kako javlja Radio Šibenik rijeć je o mušicama iz porodice hironimida.

"Riječ je o kukcima koji su vrlo slični komarcima, ali se ne tretiraju i nisu opasni za zdravlje ljudi. Njihove ličinke se koriste za hranu akvarijskim ribicama i tipične su crvene boje. Pojava mušica iz porodice hironimida zamijećena je u Šibeniku i Vodicama, a jednaku pojavu imali smo i prije sedam godina. Njihova pojava će biti kratka, za nekoliko dana ih više neće biti.", rekao je dr. Željko Huljev iz službe epidemiologije Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije.

Poslove tretiranja komaraca na području Šibenika i priobalja Šibensko-kninske županije tvrtka As Eko počet će provoditi ovog tjedna. "Ranijih dana nismo mogli obavljati zamagljivanje komaraca na području Šibenika, zbog niskih noćnih temperatura. Tek sada kada su temperature više od 20 stupnjeva Celzijusa, taj posao možemo kvalitetno obaviti. Populacija komaraca ove godine će biti znatno veća nego lani, zbog kišnog proljetnog razdoblja.", kaže Damir Vrvilo, direktor As Eka.

Iz As Eka, ponavljaju upozorenje građanima da isprazne sve spremnike i posude u kojima se može zadržati voda, jer se u njima komarci razmnožavaju. Također, treba urediti okoliš kuća i zgrada, jer se komarci tijekom vrućina skrivaju u gustim nasadima.

Vijest i slika preneseni sa portala Radio Šibenika

Pročitano 4445 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.