Srijeda, 04 Veljača 2015 13:03

Ministar Lorencin u Vodicama predstavio Nacionalni program upravljanja i uređenja morskih plaža

Danas je u Gradskoj vijećnici Vodica održana konferencija za medije povodom predstavljanja Nacionalnog programa upravljanja i uređenja morskih plaža na kojoj su uz ministra turizma Darka Lorencina, sudjelovali župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev te voditelj projekta prof. dr. sc. Dragan Magaš, u ime izvođača opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Uz zahvale što je ministarstvo izabralo baš Vodice za predstavljanje ovog značajnog projekta, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev naglasila je da u Vodicama i ostalim priobalnim turističkim mjestima koja su u prvom redu kupališna odredišta nema razvoja turizma bez dobro osmišljenih i planskih uređenih plaža koja su spremna zadovoljiti zahtjevnog gosta, stoga svi skupa moramo prionuti ovom poslu koji traži puno vremena, strpljenja i novca.

Naime, u projektu ministarstva turizma koji traje dvije godine, a u cilju poboljšanja kvalitete i usluge na našim plažama, te njihovo tematiziranje prema ciljnim skupinama gostiju koji žele točno određene aktivnosti na plaži, sudjelovale su sve priobalne županije.

Realizacijom tog projekta u konačnici bi se trebalo rasteretiti sada prepune plaže oblikovanjem novih tematskih kupališta. Riječ je isključivo o marketinškom instrumentu kojim će se svijetu poslati poruka što mi u Hrvatskoj stvarno imamo, a nipošto o intervencijama u prostoru, kažu izrađivači ovog plana.

IMG_9578_Custom.JPG

Određeno je 15 tema unutar kojih će plaže biti raspoređene tako da će gosti prema svojim zahtjevima tražiti upravo onu koju žele.

Unutar tih kategorija svaka će lokalna uprava odlučiti gdje će razvijati i koju od tematskih cjelina na plaži, za koje će biti propisani posebni standardi, sadržaji, oprema, sigurnosni uvjeti, oznake i ostalo.

Tako ćemo imati: Plaže za obitelji s djecom, urbana promenadna plaža, plaža sa zabavnim sadržajima za mlade, romantična plaža, plaža sa sportskim i rekreativnim sadržajima, plaža za surfere, ronilačka plaža, adrenalinska plaža, nudistička plaža, plaža za pse, party plaža, eko plaža, plaža kulture te resort ili hotelska plaža.

IMG_9585_Custom.JPG

Također ovim planom će na tematskim plažama biti zadovoljeni svjetski standardi koji nalažu da se osigura minimalno tri do pet četvorna metra prostora na plaži po gostu

Naglasimo na kraju kako će dobar primjer ovog programa biti i vodička buduća plaža "Punta-Bristak" u dužini od 1600 metara koja će biti tematski podjeljena a ukupna vrijednost investicije ove plaže iznosit će 30 mil. kuna

 

Izvor: /Grad Vodice, Slobodna Dalmacija, Infovodice/

Pročitano 3841 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Veljača 2015 23:48

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.