Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2013 00:18

Mimohod sjećanja 2013

Uskoro nam se bliži 6. obljetnica Kornatske tragedije u kojoj su živote izgubili dvanaestorica naših hrabrih i nesebičnih vatrogasaca. S njima je otišao i dio nas, a u našim srcima je ostala praznina koja se više nikada, nikada neće ispuniti...

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice i ove godine organizira Mimohod sjećanja za stradale vatrogasce koji će se održati u Vodicama, u nedjelju, 01.09.2013. s početkom u 17:00h.

Na žalost ni danas nismo ništa bliže istini o uzroku ove tragedije, istini koja bi nas bar malo utješila i donijela odgovore na pitanja koja si postavljamo proteklih godina. Stoga nam je želja da se okupimo u što većem broju i da pošaljemo snažnu poruku da ih nismo i nikada nećemo zaboraviti, da sjećanja na njih ne blijede, da je naš ponos prema njima i njihovoj žrtvi koju su dali za našu Domovinu iz dana u dan sve veći i da nikada nećemo prestati tražiti istinu ma koliko ona boljela, jer laž uvijek više boli.

Pozivamo sve građane i udruge Grada Vodica na Mimohod sjećanja da zajedno sa vatrogascima iz cijele Hrvatske koji su najavili svoj dolazak još jednom odamo počast našim herojima.

Mimohod će krenuti od spomenika branitelja – Obala Juričev Ive Cota (kod nove pošte) s početkom u 17:00h (okupljanje do 16:30h). Kretat će se rivom do vodičkoga guvna na kojem će biti ceremonija. Nastavit će se Prvomajskom ulicom prema parku u kojem će se zapaliti svijeće na novom spomeniku. Nakon toga mimohod se nastavlja do vodičkoga groblja na kojem će biti molitva i polaganje cvijeća i svijeća na grobove naših vatrogasaca.

NE DAJMO DA VRIJEME IZBRIŠE SJEĆANJA NA NJIH!!

DVD VODICE

 

Pročitano 4962 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.