Četvrtak, 19 Rujan 2019 13:25

Kome i zašto smetaju automobili i gume u Vodicama?

Župniku župe Vodica nepoznata osoba sinoć je izbušila gumu na osobnom automobilu, a kako saznajemo ovo je četvrti put da se to događa. Prije su gume bile izbušene u kompletu. Potaknut ovim vandalskim činom, don Franjo Glasnović preko našeg portala uputio je javno pismo koje prenosimo u cijelosti.

Nastojim ne gledati situacije koje nam se događaju u životu samo osobno, jer se  one događaju i drugima, ponekad istovremeno i zajedno u istim okolnostima.

Upoznat sam i iskusio sam i doživio da se ovo događalo i drugim našim sumještanima i po nekoliko puta. No ono što me je navelo na javnu objavu je činjenica da se ovo učestalo događa i da ne znamo motive i razloge zašto to netko čini. Je li to osobne naravi i zbog odnosa prema drugome ili su po srijedi neke druge stvari, ljudska zloba?  

Kada se čovjeku učestalo nešto ponavlja i događa, a nama se to ponavlja, meni osobno se dogodilo sada već četvrti put, čovjek se počne pitati zašto to netko radi. Preko prvoga puta se pređe, kada se dogodi i drugima, misliš netko je to učinio redom. Ponovi se drugi, pa treći put…. No već sada kada se dogodilo četvrti put i na način da je netko, reklo bi se „strastveno to napravio“ ne samo da je probio, nego zarezao gumu, u čovjeku se počinju nametati različita mišljenja i pitanja. 

Ne znam je li se ovo u istom trenutku dogodilo i drugima, je li ovoga puta samo osobno, želim vjerovati da nije osobne naravi i usmjereno protiv osobe. 

Naši ljudski odnosi nisu jednostavni ni laki, često se poremete i naruše, ako kada i do toga dođe, zasigurno ovo nije način rješavanja odnosa. 

Kao zajednica i društvo u gradu u kojem živimo trebamo se svi istinski zapitati zašto nam se ovo događa te kome i zašto smetaju automobili i gume u Vodicama? 

don Franjo Glasnović

Pročitano 6888 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.