Četvrtak, 20 Kolovoz 2015 22:24

Kako naši mještani vide budućnost razvoja vodičkog turizma

Za razliku od mnogih drugih turističkih gradova na Jadranu, Vodice se ne mogu podičiti nekom bogatom kulturnom baštinom, povijesnim spomenicima, palačama i ljetnikovcima...

Vodice se bez ikakvoga pretjerivanja može reći da su jedan od najkarakterističnijih primjera ljudske upornosti i zajedništva. Jednakim elanom kao što su poslije rata gradili zadružni dom, popravljali srušenu obalu, koju je talijanski okupator minirao prije povlačenja, Vodičani su prionuli da svoje mjesto urede za turizam.

Vodičani su turizam počeli razvijati praktično ni iz čega, a jedino čime su mogli nadoknaditi sve ono što nisu imali, bili su dobra volja i gostoljublje, koje se nikakvim novcem ne može platiti.

Upravo to gostoljublje je vrlo brzo prešlo u tradiciju, koja je u ona doba, unatoč manjkavosti u turističkoj ponudi privlačila veliki broj turista iz ondašnje države i inozemstva.

Tekst preuzet iz knjige Jerka Latina, Vodička turistička kronika koju je izdala Turistička zajednica grada Vodica 2005. godine povodom 50 godina turizma u Vodicama

Evo u godini u kojoj slavimo 60 godina turizma, dobra volja i gostoljublje je i dan danas ostalo pozitivno obilježje vodičkog turizma. Vremena se mijenjaju, dali je to dovoljno za dalje, kako bi se dalje trebao razvijati vodički turizam upitali smo naše mještane. Njihova mišljenja pogledajte i poslušajte u video zapisu.

Pročitano 5144 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 15:21

Video sadržaj

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.