Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 12:57

Irena Kursar, predsjednica Eko udruge "ŠEPURINA“ upozorava na veliki problem s fekalnim vodama koji se izlijevaju na javnu površinu u Prvić Šepurini

Irena Kursar predsjednica Ekološke udruge "ŠEPURINA“ poslala nam je na redakcijski mail priopćenje u kojem se osvrće na dugogodišnji ekološki problem u Šepurini. Isto priopćenje u cijelosti donosimo ispod

Poštovani, na žalost, danas Vam ne možemo pisati o fešti sv. Roka, Večeri poezije ili predstavi "Bračno savjetovalište" s kojom smo završili Šepurinsko ljeto 2019. Danas Vas želimo upoznati s jednim velikim problemom, koji nije od jučer, problemom koji nas prati godinama i nikako da se riješi.

Već godinama, ove godine bezbroj puta, zgrada Zadružnog doma u kojoj se nalaze pekara i kafić ima problem s fekalnim vodama. Naime, u navedenoj zgradi se nalaze pekara i ugostiteljski objekt, cjevovod kojim su pekara i ugostiteljski objekt povezani sa septičkom jamom se začepi i fekalne vode se razlijevaju na put.

Taj put je žila kucavica u našem Selu i koriste ga svi mještani i gosti. Moramo posebno istaknuti da se pored navedenog objekta nalazi dječje igralište, koje djeca koriste cijeli dan.

Djeci je uvijek interesantna voda i često ih vidimo da gacaju po njoj. Možete i sami zamislite kakve posljedice mogu proizaći iz svega navedenog.

Iznenađeni smo što već do sada svi mi nismo završili na Zaraznom odjelu Šibenske bolnice. Kada se ovaj problem riješi, nadamo se da će to biti ODMAH, svi vlasnici kuća u Prvić Šepurini morali bi pozvati službu za dezinfekciju kuća, pošto smo sigurno napunili i kuće raznim bakterijama preko naše obuće.

Nismo u mogućnosti zatvoriti taj dio puta jer ga koriste i traktori za snabdijevanje dućana i pekare.

Osoba koja je uzela kafić u najam cijelo ljeto pokušava riješiti problem pročišćavanjem cijevi, očito je da je problem puno veći.
Kao što je već navedeno, to nije od jučer, to sve službe Grada znaju i to bi trebao biti dobar razlog da se navedeni prostor ne daje u najam dok se problem ne sanira.
Već danima zovemo i upozoravamo sve nadležne, čekamo da se nešto poduzme, međutim.....DSC_0001_1.JPG
DSC_0003_1.JPG

Ekološka udruga "ŠEPURINA", predsjednica Irena Kursar
Pročitano 5626 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 13:10

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.