Ponedjeljak, 07 Svibanj 2012 16:59

Humanost povezala Vodička srca

orgodbor
Jedna od najvećih humanitarnih akcija na području Vodica nazvana ''Daj pet za Rinu" pokrenuta s ciljem pomaganja u liječenju naše oboljele sugrađanke Rine Čičin-Karlov završila je nedjeljnim finalem show-a "Vodiška zvizda" na kojoj je gradonačelnica Grada Vodica u ime organizatora uručila ček u iznosu od 103.000 kn prikupljenih novčanih sredstava obitelji Čičin Karlov.

Svojim velikim srcem građani Vodica pomogli su ovoj akciji na mnogo načina. U zadnja dva mjeseca održalo se preko 15 kulturnih, sportskih, zabavnih događanja gdje se uz prodaju ulaznica, prigodnu lutriju i prodaju pića prikupila potrebita novčana sredstva .

Mnogobrojni su oni koji su sudjelovali u ovoj akciji i svi su dali veliki udio te bi bilo predugačko nabrajati sve međutim ovaj put izdvojio bi uži organizacijski odbor a to su: Suzi Šprljan, Anita Roca, Elza Lasan-Zorobabel. ekipa Plutons Productionsa, Tomislav Strikoman, Goran Fržop, Denis Ivas te Suzana Srdarev i Danijel Lasan Zorobabel s kojima sam vodio ovaj razgovor. Svi oni su u prostorijama MK Okit na svojim sastancima osmišljavali i organizirali program ove akcije.

 

Realizirana dugogodišnja ideja

Cijela akcija započela je vrlo spontano. Dugo vremena sam sa Danijelom planirala napraviti u Vodicama show po uzoru na X-faktor da malo potaknemo i afirmiramo mlade ljude. Prije par mjeseci Denis Ivas iz Taekwon-do kluba Vodice nas je obavijestio da je naša Rina Čičin-Karlov operirana i da su joj potrebna novčana sredstva za liječenje. Sastali smo se i ideje su same krenule, od show-a, koncerta, malonogometnog i rukometnog turnira, koncerta Vodičke glazbe, nogometaša Vodica...itd -kazala je Suzana

Što se tiče show-a "Vodice traži zvijezdu", to smo mislili realizirati u samo jednoj večeri, ali smo se ugodno iznenadili odazivom kandidata i publike koja je cijeli show izvrsno prihvatila tako da smo odlučili ići na tri večeri, a na polufinalu je uvedena još jedna kategorija, a to je showmakeri ili zabavljači - istaknuo je Danijel

 

Nakon ljeta osnivanje humanitarne zaklade zdravlja

Na našim sastancima dogovorili smo se da nakon ljeta osnujemo humanitarnu zakladu sa jednim organizacijskim odborom od 5 članova koji bi organizirali, osmišljavali, pokretali programe kao što su bili u ovoj akciji "Daj pet za rinu". Međutim, pošto je takav rad volonterski i zahtjeva puno uloženog vremena, truda te odricanja odlučili smo da se svake godine bira novi organizacijski odbor da cjelokupni rad ne optereti iste ljude, a time omogući i drugima da sudjeluju u organizaciji ovakvih projekata, što nam je u biti i želja uključivanje što više mještana u cijeli rad .

 

Zahvale svim ljudima dobra srca

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli i sudjelovali realizaciji ovog hvalevrijednog projekta te građanima Vodica na njihovoj humanosti - kazali su na kraju Suzana i Danijel Svi koje žele pomoći Rini u što bržem oporavku mogu to učiniti i dalje uplatom na žiro račun 2330003-3152093558 s pozivom na broj odobrenja 3152093558. Vrlo bitno je da se pod opis plaćanja stavi Humanitarni prilog za Rinu jer u tom slučaju ne plaća naknada za uplatu.

Pročitano 6994 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.