Srijeda, 08 Lipanj 2011 01:36

Eko kamiončić na Vodičkim ulicama

elektro_kamionPreteći nove standarde i tehnološka dostignuća, a ujedno vodeći brigu o očuvanju zraka i okoliša, vodička tvrtka za komunalne djelatnosti Leć nabavila je novi kamion kojeg pokreče isključivo električna energija. Svjesni da održivog razvoja nema bez ekološki savjesnog promišljanja i rada, ovo se komunalno društvo odlučilo na nekoliko različitih aktivnosti koje će zajedno pridonijeti stvaranju zdravijeg i čišćeg grada.
Pokrenutim projektima tvrtka Leć ne samo da okreće novi list u načinu zbrinjavanja i gospodarenja otpadom, već svojim primjerom i primjenom moderne i zdrave tehnologije želi iz korijena promijeniti razmišljanje i ponašanje građana.
Važnost ovakvih nastojanja to je značajnija budući su Vodice jedno od vodećih turističkih destinacija na Jadranu, pa je očuvanje okoliša od neprocjenjive važnosti za daljnji razvoj i opstanak turizma kao glavne privredne grane.
Električno vozilo je stoga logičan korak, jer ne samo da je štedljivo, potpuno neškodljivo za okolinu, tiho i po dimenzijama malo, već je po svojim performansama visoko učinkovito. Po svojoj namjeni i funkcijama ono će postati nezamjenjivo radno sredstvo za postizanje čistoće u uskim gradskim ulicama.
Ovo vozilo ima široku namjenu, ujutro će koristiti za zalijevanje cvjetnjaka i pranje urbane opreme, klupa, vaza i bunara, dok će se u večernjim satima biti namijenjeno pražnjenju košarica koje su postavljene u najužem dijelu Vodica.
Pročitano 4411 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.