Subota, 13 Srpanj 2013 18:56

DVD Vodice sa novim snagama dočekao požarnu sezonu

 

20 članova dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice je položilo ispit za zvanje vatrogasac nakon tečaja kojeg je organizirala vatrogasna zajednica Šibensko – kninske županije. Time su postali operativni članovi i pridružili se vatrogasnoj postrojbi društva te mogu sudjelovati na svim vatrogasnim intervencijama.

Osposobljavanje je trajalo 74 školska sata, od čega 34 sata teorijski dio, a 40 sata vježbovni dio. Nadalje, 4 dugogodišnja člana društva su uspješno položila ispit za zvanje vatrogasni dočasnik. Osposobljavanje je trajalo 83 školska sata, od čega 39 sata teorijski dio, a 44 sata vježbovni dio.

Ovim osposobljavanjima je povećana operativna spremnost društva koje će kao i svake godine spremno odgovoriti na sve izazove nadolazeće požarne sezone. Isto tako 2 člana su se prekvalificirala za zanimanje vatrogasac u vatrogasnoj školi u Splitu. Ne sumnja se da će se mladi vatrogasci vođeni starijim, iskusnijim kolegama na požarnim intervencijama pokazati u pravom svijetlu te opravdati sva očekivanja.

Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada vodstva društva, ali i svih članova. Oslanjajući se na starije članove društva, nastoje se privući svi oni koji se žele baviti jednom od najhumanijih djelatnosti - vatrogastvom. Kontinuirani priljev mladih članova pokazuje da društvo, a samim time i dobrovoljno vatrogastvo ima svijetlu budućnost u Vodicama.

Pročitano 4399 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.