Četvrtak, 05 Rujan 2013 14:00

DV Tamaris: upisano 55 djece više nego lani

U vodičkom gradskom vrtiću Tamaris nova predškolska pedagoška godina počela je s novoupisanih 279 djece, 55 djece više nego lani. Zbog porasta broja korisnika formirane su dodatne odgojne grupe i ima ih ukupno 13. Povećan je prostor i zaposleno još odgajatelja, pa sada vrtić ima 39 zaposlenih.

Tako Dječji vrtić Tamaris djeluje na tri lokacije; osim u svom matičnom objektu i iznajmljenom prostoru Plaža, djeluje u još jednom novoiznajmljenom prostoru Okit u kojem su smještene četiri odgojno-obrazovne skupine i to dvije skupine 5,5 satnog boravka te dvije skupine 9,5 satnog boravka. Osim ova tri objekta u Vodicama, dječji vrtić Tamaris ima i područni vrtić u Čistoj Velikoj u kojeg je ove godine upisano novih 16 mališana.

Zbog ovih slatkih briga, već na slijedećoj sjedici Gradskog vijeća rebalansom će vrtiću biti dodijeljena dodatna proračunska sredstva. Također, Gradsko vijeće je već prije donijelo odluku o dopuni odluke za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja i naobrazbe Grada Vodica pa će tako samohrani roditelji plaćati 20 % manju participaciju, a obitelji s troje djece, koja istovremeno pohađaju vrtić, po djetetu će izdvajati 25 % manje nego do sada.

Pedagošku godinu vrtić Tamaris dočekuje i s nekim novostima, pa će se nakon što je dobivena suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uvesti program ranog učenja engleskog jezika s djecom predškolskom dobi. Isto je u planu za sportske aktivnosti, ali tu se još čeka suglasnost nadležnog ministarstva.

Nastavlja se i vrlo zanimljiva i poučna suradnja s Nacionalnim parkom Krka kroz zajedničko organiziranje ekoloških i edukativnih radionica.

U suradnji sa Gradskom knjižnicom Vodice vrtić aktivno sudjeluje u projektu Čitajmo zajedno čija je svrha promicanje ljubavi prema pisanoj riječi, slušanja priča i pjesmica kod predškolaca. Programom će biti obuhvaćeni prvo francuski, a zatim i engleski i njemački jezik.

Izvor vijesti: www.grad-vodice.hr

 

Pročitano 3494 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.