Petak, 20 Studeni 2015 21:12

Do kraja godine krećemo sa natječajem za građevinske radove I. faze projekta plaža Punta-Bristak

Kao što smo već pisali, jutros je u Zagrebu u Ministarstvu turizma predstavljen gradski projekt „Uređenje obalnog pojasa Punta Blata Bristak - I. Faza". Projekt su predstavili projektanti zajedno sa gradonačelnicom Vodica Brankom Juričev Martinčev te pročelnikom Grada Vodica Markom Lugovićem d.i.g.

Od Ministarstva turizma se očekuje potpora u visini od 2 milijuna kuna za sufinanciranje izvedbe I. faze projekta, odnosno uređenje plaža na poluotoku Punta, ukupne duljine 500 m

Kako je prošla prezentacija projekta Punta - Bristak, kakve su reakcije iz Ministarstva te kad bi se mogao očekivati odgovor od Ministarstva turizma za sufinanciranje I faze uređenja upitali smo gradonačelnicu Branku Juričev Martinčev

- Među tristotinjak prijavljenih projekata mi smo jedni od njih sedamdeset koji su pozvani na konzultacije. Prioritet imaju projekti poput našeg koji su se već počeli financirati iz fonda za razvoj a naša projektna dokumentacija je upravo financirana iz tog fonda.- kazala je Juričev Martinčev.

Novac možemo očekivati za ovaj projekt ali najvjerojatnije ne u iznosu koji smo zatražili, a to je oko 2 milijuna kuna već u nešto manjem obimu. O visini i vrijednosti teško je sada govoriti jer ukupno je raspoloživo oko 13 milijuna kuna za sve projekte – kazala je Branka Juričev-Martinčev te istaknula da bez obzira na sve Grad Vodice će do kraja godina krenuti sa natječajem za građevinske radove I. faze projekta plaža Punta-Bristak.

Na kraju razgovora upitali smo gradonačelnicu za komentar vezan za dodjelu povelje koju je Grad Vodice dobio za Naj akciju gradova prijatelja djece.

- Vrlo smo ponosni na ovu akciju bili i ranije a sada je i nacionalnoj razini priznata i kao takva nagrađena poveljom za Naj-akciju gradova prijatelja djece. - kazala je na kraju Branka Juričev Martinčev

Spomenimo još kako se I. faza projekta odnosi na uređenje plaža u području Punta, ukupne duljine 500 m, gdje se s južne strane pješačke staze uz more predviđa rekonstrukcija i dogradnja kupališne zone u formi serije malih uvala, odnosno plaža odijeljenih stabilizacijskim pomorskim objektima.

Tematski, ovaj bi dio plaže trebao biti uređen kao kupališni prostor namijenjen obiteljima s djecom, s posebno izdvojenim dijelom za malu djecu.

Predviđeno je postavljanje kanti za razvrstavanje otpada, tuševa na automatsko gašenje, ulične rasvjete sa solarnim panelima, web kamera koje će pridonijeti promociji i sigurnosti plaže te formiranje staze i parkirališta za bicikle u koridoru obalne šetnice. Također, plaža bi u potpunosti trebala biti prilagođena osobama s invaliditetom.

Procijenjena vrijednost radova uređenja obalnog pojasa Punta iznosi 2.607.275,00 kn

Pročitano 5153 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Studeni 2015 21:29

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.