Četvrtak, 14 Studeni 2013 23:03

Četiri Vodičke braniteljske udruge odlaze zajedno na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Od mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja, Vodički branitelji svake godine idu na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a ove godine su se objedinili i idu po prvi put zajedno sve braniteljske udruge: Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, HVIDRA i Udruga Hrvatski domobran.

U Vukovar 17.11.2013. u 11:30 sati putuje oko pedesetak branitelja. Na putu do Vukovara zaustaviti će se u Slavonskom Brodu gdje će i prespavati, te će ujutro nastaviti dalje do Vukovara gdje u deset sati kreće "Kolona sjećanja", a nakon toga u popodnevnim satima vraćaju se nazad u Vodice.

Za realizaciju ovog putovanja Udruge zahvaljuju gradonačelnici Branki Juričev Martinčev i Gradu Vodicama na financijskoj potpori, a zahvala ide i Gradskim poduzećima "Gradski parking" i "Leć" te TZ Vodice.

Na Dan sjećanja na žrtve Vukovara 18.11. obilježava se i 22. obljetnica stradavanja stanovnika Škabrnje, na kojoj će sudjelovati i Vodički branitelji te tako odati počast stradalim žrtvama Škabrnje.

Prikupljanje potpisa za referendum da se Vukovar proglasi Gradom posebnog pieteta

Na području Grada Vodica u nedjelju 17. studenoga 2013. godine započet će prikupljanje potpisa da se Vukovar proglasi gradom posebnog pieteta.

Riječ je o široj akciji prikupljanja potpisa za raspisivanje Referenduma o ovom pitanju, koja u nedjelju, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, započinje u cijeloj Hrvatskoj i trajat će dva tjedna.

Predstavnici svih četiriju braniteljskih udruga grada Vodica odlučili su podržati inicijativu i organizirati će svake subote i nedjelje počevši od 17.11. do 01.12. prikupljanje potpisa i to na dvije lokacije u Gradu Vodicama: Trg Hrvatskih mučenika i Trg Franje Tuđmana te na Srimi, Gaćelezima i u Čistoj Velikoj.

Naslovna fotografija: čelni ljudi braniteljskih udruga grada Vodica

Pročitano 3423 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.