Četvrtak, 01 Rujan 2016 19:34

Branka Juričev-Martinčev za Večernji list: Andrej Plenković vratio je stranku tamo gdje joj je mjesto

Portal Večernjeg lista objavio je danas razgovor s Brankom Juričev Martinčev, gradonačelnicom Vodica i nositeljicom liste HDZ-a za IX izbornu jedinicu. Dio razgovora prenosimo ispod, a cijeli interview pročitajte na portalu Večernjeg lista

 

Branka Juričev-Martinčev prva je na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici. Iako u politici nije nova, obnaša treći mandat gradonačelnice Vodica, njezin plasman na vrhu liste veliko je iznenađenje s obzirom na to da su iza nje ostala zvučna imena poput Ante Sanadera, Darka Milinovića, Mire Kovača...

Navodno ste i sami bili iznenađeni prvim mjestom, jer se isprva kalkuliralo da će prva biti Ivana Maletić, a vi čak i niste bili na listi?

Kolegica Ivana Maletić izuzetno je kvalitetna i stručna osoba, pa je stranka procijenila da bi ona bila znatno pojačanje u 2. izbornoj jedinici. Prvo mjesto smatram potvrdom svoga dugogodišnjeg rada kao gradonačelnice Vodica, koji sugrađani dobro ocjenjuju pa sam na tom mjestu već treći mandat zaredom, ali i svog ukupnog političkog djelovanja.

Jedna ste od rijetkih žena na čelnom mjestu svih izbornih lista i to u konzervativnoj sredini, koja obuhvaća Liku i Dalmatinsku zagoru. Otežava li vam to posao?

U javnosti se deveta izborna jedinica karakterizira kao više konzervativna. No, konzervativizam nikako ne znači to da je netko protiv žena u politici. Dapače, moram reći da se nigdje na terenu nisam susrela s nekim tko bi negativno gledao na političarke. Baš naprotiv, na žene se u politici gleda s posebnim poštovanjem.

Kakva je situacija u vašim Vodicama?

Vodice sam se trudila učiniti pravim malim gradom, što ugodnijim za život svojih sugrađana i zanimljivijim turističkim odredištem. Vodice danas imaju jaslice i cjelodnevni boravak u vrtiću, pedijatra, brojne ispostave raznih ureda i institucija koji su nas učinili središtem zapadnog dijela županije... Svake godine bilježimo sve veći broj dolazaka gostiju i više od milijun noćenja. Grad Vodice dobiva najviša priznanja za transparentnost rada. Trenutno se u Vodicama grade dva velika projekta EU sredstvima: kanalizacijski sustav Srima – Vodice - Tribunj i zaobilaznica Vodica.

Smatrate li da je HDZ dobio odlaskom Karamarka i dolaskom Plenkovića?

Andrej Plenković je vrhunski intelektualac, europski orijentiran političar i okrenut budućnosti što apsolutno podržavam. Riječ je o uljuđenom, tolerantnom i uključivom političaru, što svakodnevno potvrđuje i ova kampanja. Stranku je vratio tamo gdje joj je i mjesto, na čvrstu demokršćansku platformu. Dokazao se svojim političkim radom i prepoznat je na međunarodnom planu. On ima znanja, mudrosti, iskustva, ali i hrabrosti, stoga nimalo ne sumnjam da će kao budući premijer puno pridonijeti boljitku Hrvatske i svih njezinih građana.

O bivšima samo ono najbolje. Pod vodstvom Karamarka ostvarili smo pet uzastopnih pobjeda, iako na sve ono što se događalo u posljednje vrijeme ne možemo biti ponosni.

Je li vam bliža ideja koalicije HDZ-a i Mosta ili velika koalicija HDZ-SDP?

HDZ će na ovim izborima sasvim sigurno pokazati da je najjača politička opcija. Nakon izbora neće biti koalicije HDZ-SDP. Kao što ste više puta mogli čuti, HDZ je otvoren prema svima koji imaju slične programe ali i svjetonazore. Otvoreni smo za suradnju, kao što je predsjednik Plenković rekao, ali ne i na ucjene.

Više informacija

Pročitano 5283 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.