Nedjelja, 15 Siječanj 2012 21:22

35 godina Vodičkog DDK

skupstinaddk
U hotelu Olympia u subotu 14. siječnja održana je svečana redovna godišnja skupština Kluba dragovoljnih davatelja krvi iz Vodica. Na skupštini je nazočilo više od 150 sudionika. Predsjednica DDK Vodice Sanja Radin Mačukat podnijela prošlogodišnje izvješće o radu i financijama te prijedlog plana rada za tekuću godinu. Također je istaknula da je velik broj mladih ljudi pristupio klubu i da je 21 osoba prvi put darovala krv u 2011. godini.

Iako nije ostvaren planiran iznos darovane krvi od 450 doza, darovano je 444 doze, što je 1,33 % manje od planiranog, međutim taj postotak koji je nedostajao vjerojatno se nalazi u dozama krvi koji su Vodički davaoci darovali u odjelu transfuzije u Šibeniku jer ne stignu na akcije darivanja krvi koje je organizirao Vodički klub DDK. Od 300 članova kluba prošle godine je bilo aktivno 241, a najviše raduje činjenica da je udio žena u klubu preko 25 % a hrvatski prosjek dosiže 15 %.

Transplantacijski program

Jedan od bitnijih ciljeva kluba DDK je uspostava kontakta sa zakladom Ana Rukavina kako bi se u Vodicama organizirala tipizacija, odnosno ulazak u registar potencijalnih darivatelja koštane srži te na taj način netko od članova kluba može postati potencijalni darivatelj koji će možda jednom imati priliku nekome spasiti život.

Podrška grada Vodica

Također cilj kluba za ovu godinu je rekonstrukcija i preseljenje u nove prostorije a nova adresa kluba bi bila Obala Juričev Ive Cote 4. Predsjednica kluba i ovaj puta se zahvalila svim donatorima kluba a posebno gradu Vodice i prisutnoj gradonačelnici Branki Juričev-Martinčev na nesebičnoj i svesrdnoj podršci klubu bez koje ostvarivanje ciljeva kluba ne bi bilo moguće.

Dodjela priznanja

Na skupštini su podijeljena priznanja onima koji su krv darivali prvi put, 20, 30, 40, 50 puta. Posmrtno priznanje dodijeljeno je osnivaču kluba dr. med. Marijanu Periši, za izniman doprinos i podršku u radu na humanitarnom polju, promicanju vrijednosti davalaštva i iznimnu ljubav prema čovjeku. Priznanje je uručeno supruzi preminulog doktora Gordani Periša.

Rekorderi kluba su Jere Latin Srdarić koji je darovao krv 75 puta i Fila Minčić sa 70 darivanja.

U prilogu poslušajte razgovor sa predsjednicom Vodičkog DDK Sanjom Radin Mačukat nakon skupštine

 {music}audio/2012/ddk{/music}

[widgetkit id=21]


 

Pročitano 4718 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.